09:15:09 03.12.2020
 
Stiri

UE a finanțat proiecte în valoare de peste un MILIARD de euro pe tot teritoriul R. Moldova. Peter Michalko: „Vom face totul să fim aproape de oameni”

Actualitate 14.09.2020 16:37 Vizualizări774 Autor: Ziarul National
UE a finanțat proiecte în valoare de peste un MILIARD de euro pe tot teritoriul R. Moldova. Peter Michalko: „Vom face totul să fim aproape de oameni”


Uniunea Europeană a finanțat, din 2010 și până acum, peste o mie de proiecte în valoare de un miliard de euro (20 de miliarde de lei - n.r.), implementate în diferite domenii, pe tot teritoriul R. Moldova.

Datele au fost prezentate astăzi de către Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unei conferințe de presă, și pot fi găsite pe o hartă online care cuprinde toate investițiile efectuate de către UE în R. Moldova pe a cărei piață ajung deja 70% dintre exporturile moldovenești.

Șeful misiunii diplomatice europene a adăugat că UE va continua să efectueze investiții în R. Moldova, inclusiv în infrastructura rurală, în cea energetică, în dezvoltarea economică și asigurarea unei bune guvernări în republica noastră.

CITIȚI și UE nu remarcă progrese în investigarea jafului bancar de la Chișinău. Peter Michalko: „La momentul de față nu este nimeni în pușcărie pentru asta”

De exemplu, aproape de finalizare sunt, pe moment, 18 proiecte mari de infrastructură energetică ce au menirea să schimbe condițiile din școli și alte instituții publice, iar în domeniul economic sunt investite acum 97 de milioane de euro.

Totodată, pentru proiecte de mediu sunt alocate 212 milioane de euro, iar pentru cele care țin de buna guvernare - 165 de milioane de euro.

„Vom face totul să fim aproape de oameni, pentru susţinerea nevoilor lor. Vom coopera strâns la toate nivelurile cu societatea civilă, vom dezvolta proiecte prin contacte cu autorităţile publice locale şi vom continua susţinerea mass-mediei libere”, a afirmat Peter Michalko.

De asemenea, în R. Moldova vor fi finanțate proiecte regionale, în cadrul Parteneriatului Estic, dar și transfrontaliere, pentru a crea condiții europene în localitățile aflate la granița cu România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Orbul Dondown 14.09.2020 18:14

”...Uniunea Europeană a finanțat, din 2010 și până acum, peste o mie de proiecte în valoare de un miliard de euro (20 de miliarde de lei - n.r.), implementate în diferite domenii, pe tot teritoriul R. Moldova.” N.B. Dar lui Dondown nu-i ajung pentru a se mai face odată ”predsedateli” RM, deaceea vrea împrumut de la Tupin.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md