04:40:25 03.03.2024
Stiri

Ucraina va produce în acest an mii de drone cu rază lungă de acțiune, anunță ministrul Digitalizării, Mihailo Fedorov

Actualitate 12.02.2024 15:57 Vizualizări383 Autor: Ziarul National
Ucraina va produce în acest an mii de drone cu rază lungă de acțiune, anunță ministrul Digitalizării, Mihailo Fedorov European Commission


Ministrul ucrainean al digitalizării Mihailo Fedorov a anunțat că Ucraina va produce în acest an mii de drone cu rază lungă de acțiune capabile de lovituri de adâncime pe teritoriul Rusiei, anunță Reuters, citat de Agerpres.

Oficialul ucrainean a oferit un interviu agenției de presă birtanice, făcând trimitere la sectorul ucrainean producător de drone de război, în urma intensificării atacurilor cu dronă asupra unor instalații ruse ce au avut loc în ultimele săptămâni.

„Categoria dronelor-kamikaze cu rază lungă este în creştere, cu o rază de 300, 500, 700 şi 1.000 de kilometri. Acum doi ani, această categorie nu exista deloc”, a declarat ministrul ucrainean.

Acesta se află în centrul eforturilor Ucrainei de încurajare a start-up-urilor militare private de a inova și de a consolida industria dronelor, în contextul continuării războiului nejustificat şi neprovocat lansat de Rusia în februarie 2022 împotriva ţării vecine.

Granturi de aproximativ 2,5 milioane de dolari au fost alocate start-up-urilor de tehnologii militare prin intermediul iniţiativei BRAVE1 lansate de guvernul de la Kiev anul trecut, valoare ce ar urma să sporească de zece ori în acest an, a explicat el.

Rusia a folosit încă de la începutul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina drone de proveniență iraniană, cu rază lungă de acțiune, care explodează la impact.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md