FOTO // Turist în Ţara mea – cele mai frumoase locuri din România


Printre minunile cu care se mândresc românii sunt și obiective turistice deosebite din Ţară cu care se pot lăuda în faţa Europei.
Transalpina este un drum pe care, potrivit ghiduri-turistice.info, orice pasionat de automobile ar trebui să conducă măcar o dată în viaţă. Bisericile din lemn şi Cimitirul Vesel de la Săpânţa sunt două comori maramureşene, pe care toţi românii ar trebui să le cunoască, deoarece sunt cele prin care tradiţia noastră nu se va pierde. Istoria românească este şi ea readusă la viaţă prin Castelul Peleş, un monument elegant al Regatului de altădată şi perla staţiunii Sinaia. Natura îşi spune şi ea cuvântul demonstrându-ne încă o dată că trăim într-o ţară deosebit de frumoasă, aşa cum putem vedea la orice vizită în Parcul Naţional Cheile Nerei, unde se află şi Lacul Ochiul Beiului.
Transalpina este cel mai înalt drum din România, ce traversează Munţii Parâng, legând localităţile Novaci şi Sebeş. În Trecătoarea Urdele, drumul se înalţă până la o altitudine de 2 145 m, oferind o panoramă incredibilă a munţilor dintre cele două ţinuturi, Transilvania şi Oltenia.
Bisericile de lemn din Maramureş – minunile româneşti recunoscute de UNESCO - sunt tradiţionale în ţară. Cele de Maramureş sunt însă cele mai vechi, iar 8 dintre ele au ajuns pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO în 1999. Cea mai veche dintre acestea este Biserica de lemn din Ieud Deal, care datează din anul 1364, iar cea mai interesantă este Biserica de lemn din Poienile Izei, singura în care, pe pereţii interiori, este pictat şi Iadul.
Cimitirul Vesel de la Săpânţa – locul în care viaţa e surprinsă în culori - nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este singurul cimitir în care turiştii pot admira cruci de morminte în cele mai vesele culori, cruci ce descriu în versuri pline de haz metehnele, obiceiurile şi vieţile celor care sunt înmormântaţi acolo. Cimitirul este un monument de tradiţie românească, dar şi un obiectiv unic în Europa.
Castelul Peleş – perla și simbolul regalităţii românești şi locul de vacanţă al casei regale - este un obiectiv turistic important pentru istoria noastră. Construit în perioada 1873-1914, castelul Regelui Carol I are 170 de camere şi o suprafaţă de aproximativ 3 200 metri pătraţi. Turiştii pot vizita numai o parte a acestuia, ce include Saloanele de Arme, Holul de Onoare, Apartamentul Imperial şi alte câteva săli speciale.
Lacul Ochiul Beiului – unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din ţară - se află în inima Parcului Naţional Cheile Nerei. Acolo, în desişul pădurii, printre numeroase cascade şi lacuri se află o peliculă de apă demnă de a fi numită cel mai frumos lac al României. Apa colorată turcoaz intens reprezintă unul dintre cele mai fascinante obiective naturale din Țară.













































































