20:52:50 25.04.2024
Stiri

TREI ZILE de autonomie la o singură încărcare! Telefonul IEFTIN pe care uiţi să îl încarci

Știri 29.03.2019 20:00 Vizualizări3288 Autor: Ziarul National
TREI ZILE de autonomie la o singură încărcare! Telefonul IEFTIN pe care uiţi să îl încarci


Seria de smartphone-uri Moto G a rămas în topurile preferinţelor multor utilizatori, producătorul american oferind prin intermediul acesteia o serie de funcţii atrăgătoare, performanţă bună şi un sistem de operare „curat” la preţuri accesibile. În ultimii câţiva ani, Moto G a început să se extindă cu mai multe modele pentru tipuri diferite de utilizatori, noua gamă G7 oferind nu mai puţin de patru modele. Avem astfel spre testare varianta pentru cei care preţuiesc în special autonomia, Moto G7 Power promiţând trei zile de utilizare la o singură încărcare, scrie go4it.ro.

Moto G7 Power – Compromisuri în design şi construcţie

Pentru lansarea lui Moto G7 Power la un preţ cât mai accesibil, Motorola a ales să facă o serie de compromisuri la capitolul construcţie. Telefonul este realizat în mare parte din plastic, ceva ce nu am mai văzut nici măcar pe modelele de buget din ultimii ani. Ecranul cu notch de pe partea din faţă este acoperit într-adevăr cu sticlă Gorilla 3, un model mai vechi, dar care are şanse să fie semnificativ mai rezistent la zgârieturi decât modelele mai recente. Desigur, acesta este mai vulnerabil la şocuri, deci ar putea să se spargă mai uşor în cazul unui impact cu solul.

Aici ar putea însă să ajute construcţia din plastic, care ar putea prelua şocul, cu riscul de a se crăpa rama de pe laterală. Telefonul este construit în jurul unui şasiu din plastic lucios, cu un spate tot din plastic, dar care încearcă să imite, cel puţin vizual, sticla. Această suprafaţă se va zgâria foarte uşor, deci husa din silicon inclusă în pachet este bine-venită. Aceasta ar putea de asemenea să ofere un grad mai ridicat de protecţie în cazul unor accidente. Spre diferenţă de husa livrată cu modelul Motorola One de anul trecut, aceasta pare să se potrivască perfect cu Moto G7 Power, toate elementele fiind decupate corespunzător.

Pe spate, camera foto este încadrată într-un cerc ieşit puţin în relief, un element de design caracteristic multor smartphone-uri Motorola, iar sub aceasta avem senzorul de amprentă, decorat cu logo-ul companiei. Moto G7 Power beneficiază de o tăviţă din plastic care poate găzdui două cartele nano-SIM şi un card microSD, de un port USB Type-C (cu viteză USB 2.0) şi un jack pentru căşti în partea de sus. Am fi preferat ca acesta din urmă să fie amplasat în partea de jos, însă.

Telefonul integrează chiar şi protecţie la stropi de apă, datorită tratamentului P2i nano-coating, însă asta nu înseamnă că este „rezistent” la apă, iar Motorola spune că acest model nu ar trebui să fie scufundat niciodată în lichid.

Moto G7 Power – Specificaţii hardware

  • Display: 6,2", IPS, HD+ (1.570 x 720 pixeli)
  • Chipset: Snapdragon 623 (4 x Kryo 250 Gold @ 1,8 GHz + 4 x Kryo 250 Silver @ 1,8 GHz), 14nm, GPU Adreno 506
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 64 GB
  • Camera principală: 12 MP, f/2.0
  • Camera frontală: 8 MP, f/2.2
  • Sistem de operare: Android 9.0 Pie
  • Baterie: 5.000 mAh
  • Culoare: Ceramic Black
  • Altele: dual SIM + microSD, tratament hidrofobil P2i, NFC, încărcare rapidă la 15W, jack 3,5mm, senzor de amprentă

Moto G7 Power – un ecran decent, însă nu impresionant

Modelul G7 Power de la Motorola este construit în jurul duratei de utilizare, deci multe dintre componente au fost alese mai degrabă pentru un consum cât mai mic de energie. Display-ul este elementul unde acest lucru este cel mai evident, acesta fiind un model IPS fără pretenţii cu rezoluţie HD+ (1.570 x 720 pixeli) pe format 19:9. Acesta este decupat în partea de sus cu un notch de dimensiuni medii, aici fiind găzduite camera frontală, senzorul de proximitate şi difuzorul pentru apeluri.

Ecranul nu este însă tocmai rău pentru ceea ce încearcă să ofere. Avem parte de un panou luminos pentru categoria sa, care afişează culori plăcute privirii, chiar dacă profilul implicit de afişare este puţin cam prea saturat. Din fericire, în afară de setarea implicită există şi un mod natural, care compensează pentru culorile prea stridente. Fotografiile şi clipurile video arată bine în general pe display-ul de 6,2”, însă lipsa rezoluţiei este evidentă, mai ales dacă aţi folosit pe perioade mai lungi display-uri Full HD sau QHD pe telefoane. Asemeni altor display-uri de pe telefoane ieftine, acesta nu este extrem de rapid, elementele în mişcare lăsând mici urme în spate (motion blur). Panoul tactil este însă foarte responsiv, preluând instant orice comandă.

Marginile din jurul display-ului sunt destul de pronunţate, chiar mai mari decât cele de pe iPhone XR, care vine de asemenea cu ecran LCD cu rezoluţie mai mică decât Full HD, însă în cazul lui Moto G7 Power avem de a face cu margini foarte pronunţate sus şi jos, sub display având loc chiar şi logoul Motorola.

Moto G7 Power – Performanţă de medie pentru toate nevoie uzuale

Când cumperi un smartphone de 1.000 lei sau mai ieftin, nu prea te poţi aştepta la performanţă foarte mare. G7 Power vine echipat cu un chipset de medie Snapdragon 632 de la Qualcomm, un model folosit pe multe smartphone-uri mid-range de buget. Acesta, alături de rezoluţia scăzută a display-ului pot asigura o performanţă foarte bună în majoritatea cazurilor de utilizare, în special în aplicaţii 3D, unde rezoluţia scăzută compensează pentru lipsa puterii de procesare grafică.

De asemenea, faptul că G7 Power beneficiază de 4 GB memorie RAM, asigură rularea multor aplicaţii în fundal fără a fi necesară repornirea lor atunci când treci de la una la cealaltă. Tranziţiile între aplicaţii sunt rapide, iar gesturile de navigaţie implementate de Motorola în sistemul de operare ajută la aceste tranziţii rapide (mai multe despre asta la capitolul software).

În niciun caz nu putem vorbi despre un smartphone care să poată edita rapid clipuri la rezoluţie 4K sau care să poată rula cele mai noi jocuri pe setările cele mai înalte, însă cei care sunt în căutarea unui telefon în această gamă de preţ cu siguranţă nu vor fi dezamăgiţi. Şi că tot am menţionat filmările, chipset-ul Snapdragon 632 permite înregistrarea clipurilor video în rezoluţie 4K, însă rezultatele nu sunt tocmai impresionante.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md