13:11:07 24.05.2022
Stiri

TRAGEDIE // Copil UCIS de un copac căzut în Parcul „Alunelul” din Chișinău. Primarul Ceban dă vina pe Agenția de Mediu, dar este contrazis

Actualitate 14.05.2022 18:37 Vizualizări2094 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE // Copil UCIS de un copac căzut în Parcul „Alunelul” din Chișinău. Primarul Ceban dă vina pe Agenția de Mediu, dar este contrazis Facebook


Un copil de doi ani a decedat, după ce peste căruciorul în care se afla a căzut un copac. Tragedia a avut loc în prima jumătate a zilei de sâmbătă, 14 mai, în Parcul „Alunelul” din Chișinău.

Micuța se afla cu bunica și părinții în parc, iar medicii care au preluat-o la spital nu au mai putut-o salva.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că Primăria a pornit o anchetă de serviciu și lasă să se înțeleagă că ar fi vina Întreprinderii Municipale „Spații Verzi”, responsabilă de defrișarea copacilor, dar mai ales a Agenției de Mediu, care dă autorizații pentru defrișări.

„Pentru ziua de mâine sunt anulate toate evenimentele culturale care urmau să aibă loc în Parcul „Alunelul”, dar și în alte locații din capitală. Tragedia de astăzi a îndurerat pe toată lumea. În prezent, Primăria a inițiat o anchetă de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor. Sunt analizate toate actele din ultimii ani cu privire la curățarea și defrișarea copacilor în Parcul „Alunelul”. (...) În anul 2020 și 2021, au fost întocmite acte de constatare de către „Spații Verzi” pentru 135 de arbori la defrișare și curățare. Ultimul act de cercetare a fost întocmit de către „Spații Verzi” în luna septembrie 2021, iar autorizația de defrișare de la Agenția de Mediu a fost eliberată în februarie 2022, când au fost tăiați 16 arbori. Muncitorii de la „Spații Verzi” nu pot interveni la curățare și defrișare chiar și a arborilor uscați fără autorizația de la Agenția de Mediu”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook, acuzând Agenția de „birocrație”.

Agenția de Mediu îl contrazice pe Ceban, arătând, într-un comunicat de presă, că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nici nu se regăsește în lista celor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

„În conformitate cu Legea nr. 591/99 cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale”, cităm din comunicatul Agenției de Mediu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md