22:34:55 01.03.2024
Stiri

Torner RENUNȚĂ la funcția de vicepreședinte al CNOS și vorbește despre ,,jocurile pentru putere" în cadrul comitetului: ,,Nu voi permite celor care își pun ambițiile personale mai presus de imaginea sportivă a Moldovei să mă folosească"

Actualitate 01.12.2023 18:41 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
Torner RENUNȚĂ la funcția de vicepreședinte al CNOS și vorbește despre ,,jocurile pentru putere


Președintele Federației de Biatlon din R. Moldova, Dmitri Torner renunță la funcția de vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), la doar două zile după ce a fost ales prin votul Adunării Generale Ordinare. Acesta susține că ,,manipularea mediatică în jurul său este cauzată de jocurile interne pentru putere din cadrul CNOS".

,,Secretariatul CNOS comunică că pe data de 1 decembrie 2023 a recepționat cererea din partea lui Dmitri Torner, care anunță membrii CNOS că renunță la funcția de vicepreședinte CNOS, încredințată prin votul Adunării Generale Ordinare din 29 noiembrie 2023. În acest context, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, inițiază convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru data de 22 ianuarie 2024", se arată în comunicatul Comitetului.

Pentru Ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare, se propune examinarea următorului subiect – Cu privire la anularea Hotărârii nr. 2/7 a Adunării Generale Ordinare din 29 noiembrie 2023 (alegerea în funcție de vicepreședinte CNOS).

De partea cealaltă, Dmitri Torner respinge acuzațiile la adresa sa, menționând că ,,manipularea mediatică în jurul său este cauzată de jocurile interne pentru putere din cadrul CNO".

,,Pentru mine sportul este o competiție cinstită, pentru alții - o luptă murdară.Fiecare își face propria alegere.Alegerea mea ca vicepreședinte al CNOS a provocat o rundă de dispute interne de lungă durată în cadrul organizației. La asta nu particip eu. Cineva m-a văzut ca pe un concurent, de aceea, totul s-a revărsat asupra mea. Ieri acest lucru s-a putut vedea în mass-media. Am oferit răspunsul și comentariu, de care, evident, jurnaliștii nu au fost interesați. La fel ca și alte fapte care au fost demult mediatizate - cu documente, comentarii ale avocaților, expuse în declarații oficiale ale organelor de stat, pe care ei le-au ignorat. Pur și simplu nu se încadrau în "imaginea" pe care voiau să o arate "cei care luptă pentru putere" în CNOS.

Eu n-am nimic de ascuns, așa că am propus presei să dau un interviu. Dar am fost refuzat. Planurile mele de a atrage investitori, de dezvoltare a infrastructurii sportive, proiecte de popularizare a sportului în Moldova, intenționez să le îndeplinesc. Indiferent de faptul că am o "funcție" în cadrul CNOS ori nu.

Sunt deschis la dialog, dar nu voi permite celor care își pun ambițiile personale mai presus de imaginea sportivă a Moldovei să mă folosească în manipulările lor. Va fi posibil să punem punctul pe "i" la o ședință extraordinară a Comitetului Executiv în viitorul apropiat. În timp când cineva se luptă pentru funcții și portofolii, noi vom lupta pentru medalii, apărînd onoarea Moldovei", a scris Torner pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md