10:54:59 18.05.2024
Stiri

TikTok lansează TikTok Lite, noua sa versiune care îi plăteşte pe utilizatori

Actualitate 11.04.2024 18:25 Vizualizări1420 Autor: Ziarul National
TikTok lansează TikTok Lite, noua sa versiune care îi plăteşte pe utilizatori
Poză simbol


Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat în Franţa şi în Spania o nouă aplicaţie, TikTok Lite, care le permite utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri, au anunţat miercuri reprezentanţii săi, citaţi de AFP și Agerpres.

Descărcabilă din App Store şi magazinele de aplicaţii pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, TikTok Lite este deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani pot „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni", au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. „Punctele astfel colectate pot fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi”, au adăugat ei.

„Să dai Like la conţinuturi, să urmăreşti noi creatori şi să descoperi conţinuturi” sunt acţiuni care fac parte dintre diferitele metode ce permit câştigarea de puncte, pe care utilizatorii vor putea apoi să le cheltuiască pe o platformă de tranzacţionare.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Lansarea TikTok Lite intervine într-o perioadă în care chestiunea reglementării timpului petrecut în faţa ecranelor de către tineri este extrem de discutată în Occident.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md