INTERVIU // Tatiana Danilescu, moldoveanca de la MasterChef, vorbește despre experiența ei. Ce spune despre cei trei chefi
4929
Sursa: masterchef.protv.ro
Tatiana Danilescu, tânăra profesoară de la Drept care a participat la ediția a IV-a de MasterChef, ne-a povestit despre experiența ei din bucătăria acestei emisiuni, despre prieteniile pe care le-a legat acolo și despre ce a învățat de la cei trei chefi. Chiar dacă nu a fost ea marea câștigătoare, oricum a ajuns destul de sus, iar experiența pe care a trăit-o la MasterChef a învățat-o multe.
Tatiana, cum ai ajuns să participi la MasterChef?
Nu a fost ceva ce să planific din timp. Am un văr, bucătar într-un restaurant din Italia, foarte pasionat de ceea ce face. De la el a pornit totul. La început a fost mai mult o glumă. Tot cam în glumă am mers și la preselecția de la Iași, deja când m-au sunat și mi-au zis ca am trecut mai departe și urmează să merg la București pentru a prezenta preparatul chefilor am simțit că gluma nu mai e glumă, că lucrurile au devenit serioase deja. Oricum, dacă nu îmi plăcea să gătesc, la sigur nu mă aventuram.
Cum ți-a părut experiența? Ai ajuns destul de departe în concurs, cum crezi, de ce?
Experiența MasterChef e de nedescris, e greu de redat în cuvinte, trebuie trăită! Pentru mine, deja era o realizare că am intrat în cei 22 de concurenţi care au primit şorţul MasterChef. Am ajuns cu un preparat în fața chefilor, un preparat pe care ei l-au apreciat. Nu mă gândeam până unde ajung, încercam să savurez fiecare probă!
Cum a fost la probele sub presiune, cum a fost munca în echipe și cum ai gătit pentru sutele de oameni?
Întregul concurs e sub presiune! Nu prea simți diferența între o probă sub presiune și una cu cutia misterelor spre exemplu. Nu contează dacă la sfârșitul probei va fi sau nu eliminare, presiunea oricum e enormă. Merg mai departe cei care reușesc să se concentreze, reușesc să-și controleze emoțiile și să se organizeze. Probele pe echipe au farmecul lor, aici reușita depinde de spiritul de echipă și de abilitățile organizatorice ale șefului de echipă. Cu spiritul de echipă era mai greu, totuși eram într-un concurs, unde câștigător e doar unul și fiecare vrea sa iasă în evidentă. De multe ori acest fapt era în detrimentul echipei. Să gătesc pentru sute de oameni, chiar era o adevărată provocare pentru mine. Niciodată nu am gătit pentru atâtea persoane. Și când mai pui că am gătit și în niște condiții mai „deosebite”, nu într-o bucătărie, ci în port sau în salină...
Atunci era extrem de obositor fizic, dar și psihic. Acum, când mă uit în urmă, nu mai simt oboseală, epuizarea de atunci, îmi amintesc doar partea frumoasă, partea fascinantă, unică, nu știu dacă voi mai trăi vreodată asemenea sentimente.
Cum te-ai înțeles cu colegii tai? Vă sfătuiați, vorbeați, făceați schimb de rețete?
Cu colegii m-am înțeles bine. Eu, în general, nu sunt conflictuală, sunt greu de provocat să intru în vreun conflict cu cineva. Chiar dacă toți eram personalități diferite, caractere puternice și au fost momente foarte tensionante, când eram la limită și eu, totuși, am reușit să evit situațiile neplăcute, pe care eventual le-aș fi regretat. Cert este că am cunoscut oameni minunați, talentați si mă bucur că am legat prietenii frumoase.
Discuții pe teme gastronomice, schimburi de rețete erau tot timpul. Și acum mai schimbam rețete, spre exemplu săptămâna trecută am încercat rețeta de tarte a Mariei. Superbe mi-au ieșit! Maria e regina tartelor!
Cum sunt cei 3 chefi în ochii tăi? La fel de duri cum ne par nouă la televizor?
Duri - nu, obiectivi - da! Chefii sunt profesioniști. Când ești în probă și trece vreun chef pe lângă tine, scapi cuțitul din mână sau te tai! Și nu că ți-e frică de ei, pur și simplu nu vrei să-i dezamăgești. Din momentul în care îți dau șortul, ei au mari așteptări de la tine.
Care preparat ți-a rămas aproape de inimă și de ce? L-ai gătit tu sau vreun coleg?
Preparatul care a rămas în inima mea este o plăcintă. Am lucrat într-o echipă de 3 persoane, nu aveam voie să discutăm între noi, ne înțelegeam prin semne. Plăcinta a fost cam nesărată, dar în schimb, echipa în care am lucrat a fost una perfectă. Chef Scărlătescu ne-a amintit de povestea „Sarea în bucate”, pe care a trebuit și să i-o scriem fiecare. Împreuna cu Gabriela și Raluca am rămas „fetele împăratului” din poveste și, la fiecare probă, trebuia să avem sare în buzunar.
Cum a fost, în general, experiența MasterChef și cum s-a schimbat viața ta după ce ai participat acolo?
Incredibilă, unică, extraordinară, superbă, obositoare, încântătoare, uluitoare, stresantă, fascinantă și pot continua!!! Cu siguranţă, Masterchef mi-a schimbat viața, chiar si prin simplul fapt că mă recunoaște lumea pe stradă, îmi scrie, mă felicită. Mi-am făcut prieteni, care mă așteaptă cu mare drag în București și pe care îi aștept si eu aici în Chișinău. Ce schimbări majore va mai aduce, vedem.
Mai gătești sau ai renunțat?
Întoarsă de la Masterchef, câteva săptămâni am intrat în bucătărie doar pentru a-mi face cafeaua de dimineață. Acum am revenit la regimul meu normal de gătit. Cel mai mult îmi place sa fac dulciuri. La Masterchef, în probele pe echipe, tot timpul eram responsabilă de desert.
Fac dulciuri și pentru Casa Așchiuță, un centru de plasament temporar pentru copiii în situații de risc al ONG-ului „AVE Copii” din Chișinău. Copiii de acolo sunt cei mai mari fani ai preparatelor mele. Nu sunt pretențioși, dar când gătesc pentru ei sunt plină de emoții și simt o responsabilitate enormă. Sunt copii, dar care au o poveste tristă în spate, și mă bucur enorm că dulciurile mele le aduc zâmbete pe față.
Viața ta a rămas la fel după MasterChef sau s-a schimbat în vreun fel? Nu ți-a apărut dorința să te faci bucătar profesionist?
Bucătar nu, poate mă fac patisier. Am eu o presimțire că schimbările din viața mea de după MasterChef abia urmează.
Îți mulțumim pentru interviu!
16.02.2017
10:01
7587
Cum a reuşit o moldoveancă să vândă PLĂCINTE de 600 000 de euro anul trecut
13.01.2017
10:02
4656
INTERVIU cu Liviu Popescu – noul jurat MasterChef
02.10.2015
16:30
4823
CONDAMNARE în Italia: NOUĂ ani de închisoare pentru o moldoveancă. A EXTORCAT aproape un MILION de euro de la un bătrân italian
31.08.2015
15:41
3730
O moldoveancă a jefuit un invalid. Este căutată de către poliţie
21.04.2015
09:48
4932
Moldoveancă din Italia, BĂTUTĂ și VIOLATĂ într-un hotel din Provincia Padova
17.09.2014
11:00
3502
Ce audienţe a făcut MasterChef, cu noul juriu
23.08.2014
11:21
2748
Moldoveancă, la un pas de a fi furată de către un italian
28.07.2014
16:34
3373
Un fost finalist MasterChef A MURIT
20.07.2014
09:29
2795
O moldoveancă s-a spânzurat în locuința sa din Italia
03.07.2014
08:36
2515
Pro TV a luat o decizie: I-a înlocuit!
18.06.2014
12:19
4122
ȘOC la MasterChef // Chefii AU PLECAT la postul concurent
11.06.2014
09:36
3034
MasterChef și-a desemnat câștigătorul! Vezi cine a luat 50 000 de euro
04.11.2025
18:27
68
Premierul Moldovei laudă progresele către integrarea europeană: Raport optimist din partea Comisiei Europene
04.11.2025
18:27
83
Maia Sandu avertizează la summitul Euronews: Rusia încearcă să-și recapete influența la Chișinău fără acțiuni militare directe
04.11.2025
18:20
56
Moldova, apreciată de Comisia Europeană pentru progresele energetice remarcabile în drumul spre UE
04.11.2025
17:52
281
Zelenski își încurajează trupele la Pokrovsk, punct fierbinte în luptele de est
04.11.2025
17:47
298
Maia Sandu face apel la creativitatea UE pentru a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova în lunile următoare
04.11.2025
17:44
313
ULTIMA ORĂ // Premierul Munteanu, despre RAPORTUL anual privind extinderea UE: „Progresul remarcabil din ultimul an al R. Moldova, cel mai mare din toate statele candidate, arată că moldovenii nu doar își doresc să fie europeni, ci merită asta”
04.11.2025
17:43
249
Tragedie în Roma: Zi de doliu în memoria muncitorului Octav Stroici, victimă a prăbușirii unui turn medieval lângă Colosseum.
04.11.2025
17:26
242
Descoperire medicală promițătoare: cercetătorii reactivează gene pentru a ajuta inima să se regenereze după infarcturi
04.11.2025
17:03
256
Efes Moldova investește masiv în eficiența energetică și câștigă recunoaștere la Green Award 2025 pentru transformarea sustenabilă a producției de bere
04.11.2025
16:58
270
Secretarul General NATO și Președintele României Participă la Forumul NATO din București: Dialog Strategic și Inovare pentru Apărare!
04.11.2025
16:36
275
UE pregătește deschiderea negocierilor cu Republica Moldova și Ucraina în noiembrie
272
Întâlnire de curtoazie între vicepremierul Chiveri și șefa interimară a Misiunii OSCE în Moldova pentru intensificarea cooperării privind reglementarea transnistreană
04.11.2025
16:21
266
Cristina Gherasimov: Aprecierile UE, o recunoaștere a muncii intense depuse pentru integrarea europeană a Moldovei
04.11.2025
16:19
269
5.000 de pași pe zi ar putea încetini progresia Alzheimerului, sugerează un studiu internațional
04.11.2025
16:07
238
Școlile din Moldova susțin incluziunea și drepturile copilului prin activități educative și artistice în noiembrie
04.11.2025
15:57
315
Marta Kos subliniază progresele remarcabile ale R. Moldova pe drumul către UE; Maia Sandu mulțumește la Summitul Euronews
04.11.2025
15:20
388
UE pregătește o nouă strategie de aderare: Perioadă de probă pentru viitorii membri, propusă de comisara Marta Kos
04.11.2025
15:00
523
Noul ministru al Culturii, PRIMA decizie curajoasă după învestire. Cristian Jardan propune DENUNȚAREA Acordului cu Rusia privind funcționarea centrelor culturale, care acționează mai mult ca o extensie a serviciilor speciale rusești
04.11.2025
13:30
503
Utilizarea îndelungată a melatoninei poate crește riscul de insuficiență cardiacă, arată un nou studiu.
04.11.2025
13:27
431
Maia Sandu s-a întâlnit cu Antonio Costa pentru a avansa integrarea Republicii Moldova în UE
04.11.2025
13:25
435
Infrastructura energetică din Odesa, grav afectată de atacurile nocturne ale Rusiei
04.11.2025
13:08
507
Cercetătorii fac un pas înainte în lupta împotriva diabetului și bolilor de inimă cu un nou medicament revoluționar
04.11.2025
12:52
408
Guvernul Munteanu își începe activitatea: prima ședință oficială, miercuri
04.11.2025
12:44
351
Programul Facilitatea de Creditare în Agricultură finanțează 203 afaceri în 10 luni: credite avantajoase și granturi generoase pentru fermieri
04.11.2025
12:36
398
ANRE face pasul decisiv pentru conectarea Moldovei la piața energetică europeană
Premierul Moldovei laudă progresele către integrarea europeană: Raport optimist din partea Comisiei Europene
Maia Sandu avertizează la summitul Euronews: Rusia încearcă să-și recapete influența la Chișinău fără acțiuni militare directe
Moldova, apreciată de Comisia Europeană pentru progresele energetice remarcabile în drumul spre UE
Zelenski își încurajează trupele la Pokrovsk, punct fierbinte în luptele de est


Inapoi


