14:54:38 17.10.2021
Stiri

STUDIU // Cei mai înalți oameni din lume au început să se micșoreze

Actualitate 28.09.2021 13:59 Vizualizări556 Autor: Ziarul National
STUDIU // Cei mai înalți oameni din lume au început să se micșoreze


Biroul olandez de statistică a confirmat faptul că bărbații și femeile din Olanda rămân cei mai înalți oameni de pe planetă. Dar statisticienii guvernului au raportat și faptul că olandezii au pierdut cel puțin un centimetru din înălțime, conform The Guardian.

Ultimele date arată că bărbatul mediu de 19 ani avea o înălțime de 182,8 cm în 2020, în timp ce femeile născute în același an măsoară 169,3 cm.

Conform Central Bureau voor de Statistiek (CBS), Olanda își păstrează primul loc în clasamentul înălțimii, pe care îl deține din 1958, cu un singur loc doi în 1967.

Pe baza sondajelor efectuate la 719.000 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, CBS a trebuit să raporteze că, după o perioadă de stagnare și contracție clară, bărbații olandezi născuți în 2001 sunt în medie cu 1cm mai scunzi decât generația născută în 1980 și femeile sunt cu 1,4 cm mai mici.

„Scăderea este legată parțial de imigrația crescută și a copiilor născuți din aceste populații în Olanda”, au explicat statisticienii guvernamentali.

„Știm că inegalitatea afectează înălțimea medie”

„Dar creșterea a stagnat și în generațiile în care ambii părinți s-au născut în Olanda și în generațiile în care toți cei patru bunici s-au născut în Olanda. Bărbații fără fond de migrație nu au devenit mai înalți, iar femeile fără fond de migrație arată o tendință descendentă”.

Dr. Gert Stulp, de la facultatea de științe comportamentale și sociale a Universității din Groningen, a spus că, deși teoriile din acest moment sunt doar speculații, ar fi interesat de văzut dacă prăbușirea economică din 2007 ar fi putut avea un impact, potrivit The Guardian.

„Poate că lucruri precum criza financiară au însemnat că unii copii au crescut în condiții mai sărace decât în cohortele anterioare”, a spus el. „Sau poate inegalitatea a crescut: știm că inegalitatea afectează înălțimea medie, condițiile mai sărace din copilărie duc la o creștere mai mică”.

Descoperirea unei tendințe similare în SUA sugerează că consumul crescut aferent de fast-food nesănătos ar putea fi un factor, a sugerat el.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md