Structurile internaționale acoperă cheltuielile pentru serviciile medicale acordate pentru refugiații ucraineni în R. Moldova: Aproape 20 de milioane de lei, de la începutul anului
Valoarea asistenței medicale prestate în R. Moldova refugiaților ucraineni s-a ridicat, în prima jumătate a anului 2024, la suma de 17,7 milioane de lei.
Directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Ion Dodon, a declarat recent, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), că 14 milioane de lei au fost direcționate pentru serviciile spitalicești acordate persoanelor cu statut de protecție temporară.
„Reprezentanții organizațiilor internaționale au evidențiat necesitatea identificării unor fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor destinate asistenței medicale necesare refugiaților”, transmite CNAM.
Potrivit aceleiași surse, interlocutorii au discutat și despre punerea în aplicare pe viitor a unui nou mecanism de finanțare și raportare a cheltuielilor respective.
CNAM are încheiate acorduri de colaborare cu UNICEF, OIM și UNFPA privind acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale acordate persoanelor strămutate din țara vecină care dețin statut de protecție temporară.
În R. Moldova există în prezent circa 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei care au fugit din calea războiului declanșat de Federația Rusă împotriva statului vecin.
Un copil de șapte ani a DECEDAT în urma unui accident rutier produs în apropierea satului Egorovca, raionul Fălești. Mercedesul condus de o șoferița de 35 de ani a derapat de pe carosabil și s-a izbit de un copac
Radu Marian, despre noile măsuri de sprijin pentru fermierii de cerealiere: ,,Niciodată nu va fi suficient, dar nu trebuie admis ca nemulțumirile justificate să fie exploatate politic de către tot felul de bandiți"
Codul secret care îți încarcă bateria telefonului cu 50%: Ce trebuie să tastezi atunci când telefonul se descarcă până la 2-3%