01:33:28 28.01.2021
 
Stiri

Streleț anunță un program SPECIAL de dezvoltare a Găgăuziei: „Pentru bunăstarea Găgăuziei, este important ca în întreaga țară să fie linişte”

Politică 19.08.2015 13:06 Vizualizări1286 Autor: Ziarul National
Streleț anunță un program SPECIAL de dezvoltare a Găgăuziei: „Pentru bunăstarea Găgăuziei, este important ca în întreaga țară să fie linişte” gov.md


Autoritățile din Găgăuzia au sărbătorit astăzi „Ziua republicii găgăuze”, la exact 25 de ani de când Găgăuzia a primit statut de autonomie.

Cu această ocazie, la Comrat a fost dezvelită și o placă ce înveșnicește evenimentul, scrisă în limba rusă.

La manifestările dedicate sărbătorii a participat, în premieră, și un oficial de la Chișinău. Este vorba de premierul Valeriu Streleț care a anunțat că Guvernul elaborează acum „un program special de dezvoltare a Găgăuziei”.

„Unul dintre cele mai importante obiective ale Guvernul Republicii Moldova – dezvoltarea regională a Republicii Moldova, inclusiv a Găgăuziei. Considerăm că este important să fie adoptat un program special de dezvoltare a Găgăuziei. În prezent, este în proces de formare Grupul de lucru pentru elaborarea acestui program, cu participarea reprezentanţilor Cancelariei de Stat, ministerelor, Academiei de Științe și a instituţiilor de învăţământ superior. Ne așteptăm la participarea eficientă şi implicarea activă din partea instituţiilor relevante din Găgăuzia”, a declarat Streleț astăzi la Comrat.

Oficialul de la Chișinău a mai îndemnat găgăuzii să-și construiască un viitor în cadrul R. Moldova și să fie atenți la exemplul de azi al Ucrainei.

„Acum 25 de ani, am fost pe punctul unei rupturi. Dar am avut înțelepciunea şi voința de a ne îndepărta de marginea prăpastiei. După câțiva ani, în cadrul câmpului legal, am găsit o soluţie, am adoptat statutul de autonomie a Găgăuziei în componenţa Republicii Moldova. Există politicieni de la Chișinău, care spun: „Multe drepturi s-au conferit”. Există politicieni din Comrat, care cred că: „Puţine drepturi s-au dat”. Opinia mea este următoarea: aceasta este o dispută neproductivă. Nu ar trebui să discutăm despre ea astăzi. Haideţi să începem discuţia despre modul în care putem face mai bună viaţa oamenilor, despre cum să creăm noi locuri de muncă, să majorăm pensiile și salariile, să îmbunătățim situaţia în educație și sănătate, să construim drumuri noi, mai bune, și să le reparăm pe cele vechi, să le asigurăm persoanelor în vârstă o viaţă decentă, iar tinerei generații să-i dăm o șansă pentru un viitor mai bun. Și pe parcurs, noi vom înțelege de ce drepturi şi de câte drepturi este nevoie...”, a spus Valeriu Streleț.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md