18:43:31 26.05.2018
 
Stiri

STRATFOR: SUA pregătesc o lovitură periculoasă pentru Putin

Știri 08.01.2018 18:30 Vizualizări2003 Autor: Ziarul National
STRATFOR: SUA pregătesc o lovitură periculoasă pentru Putin The Sun

SUA continuă să ancheteze amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. Totodată, cele două părți se acuză reciproc de încălcarea acordurilor în domeniul reducerii armamentului și construiesc linii defensive peste tot în lume, pregătindu-se pentru o confruntare pe termen lung, se arată într-o prognoză politică realizată de compania de analiză Stratfor.

În plus, SUA au identificat patru domenii pentru introducerea unor sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, iar cea mai periculoasa lovitură pentru presedintele rus Vladimir Putin se poate referi la măsuri restrictive împotriva oligarhilor ruși.

În august, președintele american Donald Trump a semnat o lege care include dispoziții privind extinderea sancțiunilor împotriva Federației Ruse în următorii ani. În februarie, Trezoreria SUA va furniza informații detaliate cu privire la posibilele noi sancțiuni care vor fi asociate în principal cu ancheta intervenției Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

În raportul său din februarie, Trezoreria va estima impactul asupra Rusiei și asupra pieței mondiale a posibilelor sancțiuni împotriva cetățenilor americani care cumpără obligatiuni de stat rusesti.

„În cazul în care Statele Unite vor impune sancțiuni asupra datoriei suverane a Rusiei, decizia ar putea descuraja alți investitori străini din afara Statelor Unite sa cumpere bonduri de stat din Rusia“, – remarca experții Stratfor.

O altă versiune a sancțiunilor va fi partea celui de-al doilea raport al Trezoreriei, care va fi publicat în februarie. El îi va prezenta pe cei mai importanți oligarhi ruși, veniturile lor, dovezile de corupție, legaturile lor comerciale și activele din străinătate, precum și sursele veniturilor lor.

„Familiile si prietenii lor vor fi supusi unor sancțiuni, precum și activele lor. În plus, copiii lor nu vor mai putea studia în străinătate. Domeniul de aplicare al acestei variante de măsuri restrictive este foarte diferit de sancțiunile personale existente. Acei oligarhi împotriva cărora au fost deja impuse sancțiuni, își păstrează cea mai mare parte a activelor în Rusia, ei sunt direct legati de politica externă a Rusiei – și în special de conflictul din Ucraina. Extinderea listei cu oligarhi care sunt prietenii cei mai apropiati ai lui Putin, înseamna un atac personal asupra presedintelui rus“, – subliniază Stratfor.

De asemenea, europenii ar putea accepta noi sancțiuni anti-ruse pentru încălcarea drepturilor omului.

La sfârșitul anului 2012, SUA au aprobat „Actul Magnitsky”, introducând sancțiuni personale împotriva persoanelor responsabile de încălcarea drepturilor omului si coruptie. De-a lungul anilor, Statele Unite au extins această listă. Singura persoană de rang înalt care a fost până în prezent în lista era șeful Comitetului de Investigații al Rusiei (SKR, echivalentul FBI), Alexander Bastrîkin, transmite Pagina de Rusia.

Cu toate acestea, la 20 decembrie, Washingtonul a completat lista cu alte nume, inclusiv a liderului cecen Ramzan Kadîrov.

În plus, anul viitor, Statele Unite ale Americii vor impune sancțiuni asupra companiilor rusești de apărare care furnizează tehnologii în încalcarea Tratatului INF.

„Prin urmare, pentru Statele Unite și Rusia, 2018 va fi un alt an de confruntare. In timp ce Washingtonul trece in revista instrumentele pe care le poate folosi împotriva Moscovei, Rusia se pregătește pentru relații mai dure, izolandu-se economic și construind punți de legatura în regiunea Asia-Pacific și în Orientul Mijlociu”- trage concluzia Stratfor.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2018 09:04 Nicolae Negru Impasul și marea hodorogeală

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md