16:21:51 19.07.2019
 
Stiri

VIDEO // STRATFOR prezice VIITORUL lumii: Cum va arăta România peste zece ani, ce se va întâmpla cu SUA, Rusia și China?

Știri 22.11.2016 16:00 Vizualizări8488 Autor: Ziarul National

Specialiştii Stratfor au publicat predicțiile lor despre cum va arăta lumea peste un deceniu. Raportul „Decade Forecast 2015-2025 vorbeşte despre o coaliţie împotriva Rusiei condusă de Polonia, ţară care în următorii ani va fi în centrul creşterii economice şi a influenţei politice în Europa. Potrivit analiştilor Stratfor, România va juca un rol important în această coaliţie, în prima jumătate a acestui deceniu.

Raportul agenției americane spune că Germania va avea cel mai mult de pierdut dacă se agravează criza în zona euro şi dacă va creşte nivelul euroscepticismului. Iar asta pentru că această ţară are o economie dependentă de export, care a beneficiat mult de pe urma liberalizării comerţului în Uniunea Europeană în zona euro. Consumul intern al Germaniei nu poate compensa în cazul în care economia de export va avea de suferit sau în cazul în care declină şi mai mult natalitatea. „Ne aşteptăm la un declin economic al Germaniei în deceniul următor, fapt ce va duce la o criză politică şi la o micşorare a influenţei sale în Europa”, spun specialiştii Stratfor.

Despre Polonia, experţii Stratfor vorbesc numai de bine.

„În centrul creşterii economice şi a influenţei politice se va afla Polonia”, se arată în raport, care precizează că populaţia acestui stat nu va scădea la fel de mult ca polulaţia altor ţări europene mai dezvoltate.

„Faptul că este cel mai mare şi mai puternic stat la vest de Rusia o va propulsa, de asemenea, într-o poziţie de leadership regional care i-ar putea aduce Poloniei mult prestigiu economic şi politic.


Ce se va întâmpla cu România

Raportul „Decade Forecast 2015-2025” spune că viitorul politic al României este strâns legat de cel al Poloniei şi de interesul SUA în această zonă. Analiza menţionează că atât Polonia, cât şi România vor beneficia de pe urma unui parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii.

Strafor scrie că este în beneficiul Washingtonului ca partenerii săi strategici să devină cât mai puternici posibil din punct de vedere economic, pentru a-şi stabiliza societatea şi a face posibilă construirea unei forţe militare.

„Ne aşteptăm ca Polonia să fie liderul unei coaliţii antiruseşti în care va avea de jucat un rol important şi România, în prima jumătate a următorului deceniu. În a doua jumătate a deceniului, această alianţă va avea un rol de jucat în redefinirea graniţelor Rusiei şi în revendicarea unor teritorii pierdute prin măsuri formale şi informale. Pe măsură ce puterea Moscovei va scădea, această alianţă va deveni o putere dominantă nu numai în zona Belarusiei şi Ucrainei, dar şi în estul continentului. Lucrul acesta va creşte influenţa politică şi economică a Poloniei şi a aliaţilor ei. Polonia va beneficia din acest parteneriat strategic cu SUA. Atunci când o putere mondială intră într-o relaţie strategică cu un stat-partener, este în interesul acelei puteri mondiale să transforme economia acelei ţări pentru a deveni cât mai puternică şi mai stabilă atât social cât şi militar. Polonia se va afla în această poziţie în raport cu SUA, la fel şi România. Washingtonul şi-a arătat interesul în această zonă”, se arată în raport.

Analiza Stratfor merge mai departe şi vorbeşte despre o Europă care se divide.

„Vom avea Europa Occidentală, Europa de Est, Scandinavia şi Insulele Britanice, care vor fi în continuare vecini, însă nu vor mai fi atât de interconectaţi ca înainte. Uniunea Europeană ar putea supravieţui într-o formă sau alta, însă economia, politica şi relaţiile militare vor fi guvernate de relaţii bilaterale sau multilaterale pe termen scurt, fără să se urmărească legături mai rezistente. Unele ţări vor păstra statutul de ţară membră, însă într-o Uniunea Europeană foarte diferită, care nu va mai defini Europa în sine”, precizează specialiştii.

„Ne aşteptăm ca autoritatea Moscovei să slăbească tot mai mult, ceea ce va duce la fragmentarea formală şi informală a Rusiei. Este puţin probabil ca Federaţia Rusă să supravieţuiască în forma sa actuală”, se mai arată în raportul citat de miscareaderezustenta.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!tun 26.11.2016 20:22

Dl Mihalache ne spune CE AR TREBUI SA SE INTAMPLE CA SA FIE BINE, in LOGICA si BUN SIMTZ. Problema este ca ce vrem noi depinde in proportzie de 99 la suta de vointza sau mai bine zis de BUNUL PLAC al marilor PUTERI. Cu toate acestea exista un SECRET ::::: acest UNU la suta care depinde de noi este suficient sa ne faca sa invingem ca popor DACA suntem UNITZI si avem VOINTZA sa ne SACRIFICAM viatza pentru EXISTENTZA NEAMULUI nostru romanesc. Marea UNIRE s-a facut contra vointzei marilor puteri prin sacrificiul romanilor si abnegatzia EXTRAORDINARA a regilor germani pe care i-am avut. Sa revenim la realitatzile noastre din Basarabia. Dodon a cazut ca musca in lapte in functzia de presedinte din aceasta gubernie prafuita a rusiei, ales nu se stie cum , de oameni care nici nu vorbesc limba romana ( sau moldoveneasca, daca vretzi ).Adeptzii lui Dodon vor sa mearga spre Rusia, este absolut normal, caci acolo este tzara lor de origine.Acum este randul nostru, a celor care suntem romani sa OPUNEM REZISTENTZA pentru a mai exista ca NEAM. Dodon ( as vrea sa spun Domnul Dodon dar nu pot caci Domnia sa nu prea are delicatetzea sa se adreseze cu "" Domnule CUTARE " sau cu "" Mult Stimata Doamna Sandu " par exemple, caci indoctrinarea komunista nu-i permite aceasta exprimare. Ramanem perplecshi cand auzim noul presedinte spunand ca el este in opozitzie cu parlamentul cu care trebue sa conlucreze.Ca vectorul europeean trebue schimbat spre Rusia; ca Romania si jandarmul romani sunt si vor fi dusmanii absolutzi.Unionistii vor dispare prin Decret, limba rusa isi va lua dreptul de limba de stat. Deci revin. Dodon ne aminteste in fiecare zi ca obiectivele anuntzate in focul alegerilor de preshedinte nu au fost glume ci ele raman a fi realizate cu orice pretz; prin alegeri anticipate sau prin VOINTZA POPORULUI cum accentueaza Domnia SA. Ce inseamna VOINTZA POPORULUI ?????? Daca Parlamentul refuza legile propuse de Presedinte sau parlamentul incearca sa-l DEMITA poporul se ridica la comanda Tavaricii Zinaida , si rezolvam totul prin RIVALUTZIE BOLSHEVICA..Trecand peste capul Parlamentului. ESTE clar si se vede cu ochiul liber ca TAVARICI DODON joaca cartea KRIMEII pentru Basarabia. Rusia va interveni imediat cu armata 14 la cererea presedintelui pentru apararea democratziei si minoritatzii ruse si iata-l pe Tavarici Dodon prezident pentru 20 de ani in RSS ruso -maldava. Aceste idei ale noului presdinte sunt reale si posibile ?????? DA? Posibile si realizabile IMEDIAT. SI America ???????? Pai americanii sunt rusofoni si-i doare in cot de basarabeni. Nu o sa faca razboi rusilor pentru noi. Si UE ??????? Pai Uniunea Europeeana este mai rusofona decat americanii. Vor fi fericitzi sa scape de aceasta piatra de moara legata de gatul lor care este Maldavia. Atunci ???????? Iata inca un conflict inghetzat pentru 50 de ani asteptand un nou razboi mondial care sa schimbe lucrurile altfel La revedere si pe maine. NOAPTE BUNA

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md