07:54:40 24.09.2023
Stiri

Spicherul Grosu e convins că R. Moldova NU mai poate fi ȘANTAJATĂ de Kremlin, dar are nevoie de AJUTOR, pentru a face ireversibil parcursul european

Actualitate 19.09.2023 16:14 Vizualizări693 Autor: Ziarul National
Spicherul Grosu e convins că R. Moldova NU mai poate fi ȘANTAJATĂ de Kremlin, dar are nevoie de AJUTOR, pentru a face ireversibil parcursul european


„Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”, a fost mesajul transmis astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu europarlamentara din România, Corina Crețu.

Oficialii au discutat despre importanța investițiilor în economia verde și în infrastructură. A fost trecută în revistă și agenda parlamentară, dar și progresele pe cele nouă recomandări ale Comisiei Europene în contextul acordării statutului de țară candidată.

„Suntem recunoscători Parlamentului European pentru noutatea de azi privind organizarea unei dezbateri în luna octombrie pentru a adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, spicherul Parlamentului s-a referit și la importanța, din punct de vedere al securității energetice, a faptului că rețelele de transport a gazelor din republica noastră, controlate de „Gazprom”, sunt operate, în premieră, de către „Vestmoldtransgaz” SRL, companie creată de „Transgaz” România și BERD.

„Ultimii doi ani ne-au învățat multe, dar putem spune cu certitudine că suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important – nu mai putem fi șantajați de Kremlin”, a spus șeful Legislativului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Miticul Mitica 20.09.2023 08:17

Greșit. Foarte greșit. Rusia șantajează Franța direct prin controlul partidelor de extrema dreapta, populare de extrema stânga. Rusia șantajează Anglia direct și indirect prin tot felul de Brexituri. America, Ucraina, Georgia și cam tot ce vrea ea șantajează. Atâta vreme cât exista capete de pod moscale, va fi și șantajează. Transnistria, Gagauzia, Bălți, Sor, Man, BCS, Dodoni ....va exista șantaj și lupta împotriva democrației...va fi "legea" fărădelegea Moscovei. Eliberarea de sub șantajul și fărădelegea Moscovei inseamna mai multa democrație, mai multa libertate și mai ales mai multa bunăstare care vine după primele 2. Pentru asta inseamna scoatetea bisericii de sub ghearele FSB și ducerea ei ca entitate individuala ALATURI dar nu sub BO ROMANA, biserica europeana autocefala...dar mai ales controlul asupra Gagauziei prin neîncetat dialog direct și prin intermediul UE. Demilitariza4ea Transnistriei. Democratizare, Dezvoltarea prin aducerea României în formatul de negocieri și scoaterea OSCE organism inutil....dupa principiul mai mult vest !!! Deschidem vanele vestului economic și cultural pentru abundarea pe piața deci diluarea în aceasta masa a estului care din minoritar va d3veni inexistent. Dar oprirea șantajului insesmna INTAI câștigare alegerilor de forțele democrate. Iar acum prima reduta este primaria Chișinău

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md