09:12:27 09.12.2021
Stiri

Specialistul unei primării din Florești și-a adunat, în cinci ani, o avere de peste 2,4 MILIOANE de lei pe care nu o poate justifica: Ce explicații a oferit inspectorilor ANI

Actualitate 13.09.2021 16:36 Vizualizări2198 Autor: Ziarul National
Specialistul unei primării din Florești și-a adunat, în cinci ani, o avere de peste 2,4 MILIOANE de lei pe care nu o poate justifica: Ce explicații a oferit inspectorilor ANI
Poză simbol


A avut venituri de 916 mii de lei în perioada anilor 2016 - 2021, dar cheltuielile i s-au ridicat la peste 3,381 de milioane de lei.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a descoperit o diferență enormă, de peste 2,465 de milioane de lei între veniturile lui Gheorghe Andrieș, care activează, din anul 2009, ca specialist la Primăria din satul Năpadova, raionul Florești.

Inspectorii de integritate au stabilit că, activând la o primărie din sat, funcționarul și-a achiziționat, în anul 2019, un automobil de model „Toyota Land Crusier Prado 150”, două apartamente în capitală cu un loc de parcare și un imobil nelocativ, situat în Chișinău.

Andrieș consideră că poate justifica această avere, afirmând că a împrumutat bani de la copiii săi care nu sunt în R. Moldova.

Totuși, inspectorul de integritate a depistat unele circumstanțe dubioase în privința celor două contracte de împrumut prezentate. În primul rând, analizând declarațiile anuale de avere și interese personale, inspectorul a observat că subiectul a omis să indice informațiile despre sumele contractate sub formă de împrumut din anul 2019. Ulterior, datele au fost incluse în următoarea declarație anuală, în încercarea de a justifica cheltuielile nejustificate.

Inspectorul de integritate a solicitat de la funcționar actele confirmative despre cele două împrumuturi, însă subiectul a prezentat contractele fără autentificarea acestora, cu modificarea sumei contractate și cu semnături olografice rectificate.

Pe acest caz, inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală pentru existența bănuielii rezonabile de evaziune fiscală a persoanelor fizice. Totodată, un denunț a fost expediat și către Serviciul Fiscal de Stat în vederea efectuării unui control fiscal în privința funcționarului și copiilor acestuia, care la intrarea în Republica Moldova nu au declarat introducerea mijloacelor financiare în R. Moldova.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, funcționarul riscă șă își piardă funcția și va fi decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani, urmând să fie inclus în Registrul public al Interdicțiilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md