06:03:44 17.12.2018
 
Stiri

Soluția noului lider al PL pentru ca voturile să NU fie RISIPITE la alegerile parlamentare

Politică 06.12.2018 11:00 Vizualizări789 Autor: Ziarul National
Soluția noului lider al PL pentru ca voturile să NU fie RISIPITE la alegerile parlamentare TVR Moldova

Partidele proeuropene de opoziție - PAS, PPDA, PL și PLDM - discută despre posibilitatea patricipării într-un bloc comun la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, iar noul președinte al liberalilor, Dorin Chirtoacă, speră ca acestea „să ajungă la un numitor cumun”.

Fostul primar de Chișinău este convins că victoria poate fi obținută doar într-un singur bloc.

„Două blocuri înseamnă pierdere, un singur bloc înseamnă şansa de a câştiga. Pentru că doar în turul doi, când s-au unit toate forţele pentru municipiul Chişinău, am câştigat, chiar dacă nu a fost validat mandatul”, a declarat Dorin Chirtoacă, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Chirtoacă este de părere că sistemul de reguli creat pentru viitoarele parlamentare a luat în calcul pierderea din start pentru partidele de centru-dreapta.

„Plahotniuc şi cu Dodon au creat intenţionat un sistem de reguli, reguli de joc, astfel încât, în cazul în care participăm conform acestor reguli, automat să pierdem. Ei din start au luat în calcul că vor fi mai multe partide de centru-dreapta”, a menţionat Chirtoacă.

Referitor la intenţia de a candida pentru viitoarele alegeri parlamentare, fostul primar de Chişinău spune că nu ideea de a acandida îl animă în vreun fel.

„Atunci când treci prin de toate - şi succes, cum a fost la primărie, şi crizele, şi tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani: arestul, denigrarea, referendumul, inclusiv lucrurile care merg acuma cu aceste dosare, toate astea mă fac să am o altă viziune. Nu propriu-zis ideea de a candida mă animă într-un fel sau altul, ci ideea de a nu risipi voturile pentru alegeri şi de a avea o singură forţă unită, un singur bloc, un singur curent nţional proeuropean care să permită mobilizarea tuturor cetăţenilor şi debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon”, a explicat Dorin Chirtoacă.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Ciobanu 06.12.2018 12:25

De ce bateți pasul pe loc,Dorine?Așteptați pară mălăiață?

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md