18:00:05 04.06.2020
 
Stiri

Socialistul Țîrdea explică de ce NEGOCIATORII PSRM nu au mers la întâlnirea fixată de „ACUM”: „Ei au încercat să ne provoace REPULSIE, ca noi să fugim către PD”

Politică 25.04.2019 16:40 Vizualizări1731 Autor: Ziarul National
Socialistul Țîrdea explică de ce NEGOCIATORII PSRM nu au mers la întâlnirea fixată de „ACUM”: „Ei au încercat să ne provoace REPULSIE, ca noi să fugim către PD” a-tv.md


Blocul „ACUM” încearcă să împingă Partidul Socialiștilor către o alianță cu Partidul Democrat. Declarația aparține deputatului PSRM Bogdan Țîrdea. Potrivit lui, prin înaintarea cerințelor radicale, blocul „ACUM” încearcă să distrugă formațiunea socialiștilor. Despre aceasta parlamentarul a vorbit în platoul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Ei au încercat să ne provoace repulsie ca noi să fugim către democrați, să creăm această alianță și pe urmă să ne distrugă împreună cu democrații. De altfel, pe noi să ne distrugă în totalitate, iar din PD să-i înlăture pe Vladimir Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu”, spune deputatul.

Politicianul spune că și PSRM are temeri că blocul „ACUM” va crea în viitor o coaliție cu PD având în vedere că anterior au mai colaborat. „Noi avem o frică față de ei sau, cel puțin, această temere este la fel de motivată ca și a blocului „ACUM” față de noi”, menționează socialistul.

Bogdan Țîrdea spune că PSRM nu a venit la întâlnirea propusă de blocul „ACUM” pentru că cerințele blocului nu s-au schimbat și „ACUM” continuă să solicite toate prerogativele, iar socialiștilor le propune să voteze doar inițiativele lui. Socialistul spune că nu a văzut deschidere din partea deputaților „ACUM” nici măcar pe punctele din programul PSRM care se referă la sfera socială. În acest caz, socialiștii au considerat că nu au ce discuta la momentul actual cu blocul „ACUM”.

Și comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că blocul „ACUM” așteaptă un fel de alianță dintre PSRM și PD. „Acest lucru îi va „albi” și ei vor sta patru ani în opoziție și vor critica această alianță”. În opinia lui, deși actorii politici sunt implicați într-un fel de joc, nimeni nu își dorește alegeri anticipate.

Totodată, comentatorul consideră că partidelor politice trebuie să li se ofere timp pentru a depăși bariera de atac reciproc pentru că în campania electorală formațiunile s-au atacat serios una pe alta.

Deputații din Partidul Socialiștilor nu s-au prezentat la runda de discuții la care au fost invitați de Blocul „ACUM” miercuri, 24 aprilie, în sediul Parlamentului. Reprezentanții blocului au declarat pentru presă că „cei din PSRM demonstrează că nu sunt gata să discute la modul serios”. Potrivit lor, „acum mingea este pe terenul socialiștilor” și ei au de ales, dacă vor aștepta încă două luni dizolvarea Parlamentului sau vor realiza câte ceva din propriul program.

C o zi înainte de data stabilită pentru întâlnire, reprezentanții PSRM au declarat că formațiunea este disponibilă să formeze grupuri de lucru cu blocul „ACUM”, „însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la „ACUM” de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md