00:02:36 01.11.2020
 
Stiri

Situație BIZARĂ în dosarul lui Ilan Șor – judecătorii Curții de Apel Cahul au încercat să continue ședința de astăzi, deși materialele au fost expediate la CSJ: „Este o încălcare gravă, care va duce la condamnarea R. Moldova la CEDO”

Actualitate 21.09.2020 11:53 Vizualizări884 Autor: Ziarul National
Situație BIZARĂ în dosarul lui Ilan Șor – judecătorii Curții de Apel Cahul au încercat să continue ședința de astăzi, deși materialele au fost expediate la CSJ: „Este o încălcare gravă, care va duce la condamnarea R. Moldova la CEDO”


O nouă ședință de judecată în dosarul deschis pe numele lui Ilan Șor. Avocații liderului Partidului „ȘOR” au cerut astăzi, 21 septembrie, recuzarea completului de judecată de la Curtea de Apel Cahul „din cauza unei încălcări grave și abatere de la procedură, care demonstrează intenția de a lua o decizie cât mai urgentă pe marginea acestei cauze, chiar dacă se comit ilegalități”.

În același timp, procurorii care instrumentează cauza au solicitat amânarea ședinței de la Curtea de Apel Cahul, în condițiile în care toate materialele dosarului au fost transmise la Curtea Supremă de Justiție, care urmează să se pronunțe pe solicitarea de strămutare a examinării dosarului la altă instanță de judecată.

Solicitarea procurorilor a fost susținută și de avocații lui Șor. Cu toate acestea, completul de judecată a respins cererea și a dispus continuarea examinării dosarului. „Este o încălcare gravă a procedurii. Suntem extrem de indignați față de comportamentul instanței de judecată deoarece toate volumele cauzei penale au fost solicitate de CSJ pentru examinarea strămutării cauzei. Instanța a respins cererea procurorilor de amânare a dosarului și a dispus continuarea ședinței. Este o încălcare extrem de gravă, care va duce la condamnarea R. Moldova la CEDO”, a explicat avocatul Aureliu Colenco, citat de tvc.md.

„Instanța ignoră aceste solicitări și consideră că are tot dreptul să examineze acest dosar în lipsa materialelor. Considerăm aceasta drept o încălcare gravă a procedurii”, a declarat, la rândul său, avocatul Denis Calaida, care a anunțat că a fost depusă o cerere de recuzare a judecătorilor.

Sursa citată mai scrie că mai mulți observatori politici au prognozat o posibilă activizare în dosarul lui Ilan Șor, „la comanda guvernării”, în contextul alegerilor prezidențiale. „Ilan Șor a declarat în repetate rânduri că este gata să se prezinte în instanță cu condiția ca ședințele să fie publice și să fie anulat mandatul ilegal de arest pe numele său”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md