10:29:41 22.02.2024
Stiri

Sistem NOU de apeduct și canalizare, construit la Călărași cu bani de la UE

Actualitate 05.12.2022 09:58 Vizualizări1264 Autor: Ziarul National
Sistem NOU de apeduct și canalizare, construit la Călărași cu bani de la UE


Circa 14 400 de locuitori ai orașului Călărași beneficiază de rețele noi de apeduct și canalizare, construite în baza unui grant oferit de Uniunea Europeană.

Mai exact, la Călărași au fost reabilitate și extinse rețelele de apeduct pe o distanță de 15,9 km, dar și de canalizare - 4,9 km, fiind efectuate 875 de branșări noi la apa potabilă și de 234 racordări noi la sistemul de canalizare.

Obiectivul va fi dat în exploatare în această săptămână.

Serviciile de alimentare cu apă în orașul Călărași au fost îmbunătățite în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași”, valoarea căruia este de circa 1,5 milioane de euro, dintre care 1,4 milioane au fost oferite cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană. Totodată, circa 174 de mii de euro reprezintă contribuția Primăriei Călărași.

Totodată, cu sprijinul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Î.M. „Gospodăria comunal locativă Călărași" a beneficiat de un suport financiar în valoare de circa 30 000 de euro, care include un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Specialiștii de la această întreprindere au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

Menționăm că renovarea sistemului de apeduct și canalizare face parte dintr-un proiect mai amplu, care include și îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Bugetul total al proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice” este de 39,8 milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md