16:47:59 20.05.2019
 
Stiri

Sistem de creare a unui PROFIL PSIHOLOGIC în cinci minute, dezvoltat de o echipă de români

Știri 20.05.2018 14:03 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
Sistem de creare a unui PROFIL PSIHOLOGIC în cinci minute, dezvoltat de o echipă de români foto simbol

Un sistem de creare a unui profil psihologic în cinci minute cu ajutorul unei aplicaţii software şi a unei tablete - proiectul câştigător al primei ediţii a concursului PatriotFest - a fost prezentat de organizatorii competiţiei studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru a-i încuraja să se înscrie cu proiecte la a doua ediţie.

Sistemul MindMi a fost gândit de fizicianul Dumitru Grigore şi apoi dezvoltat cu ajutorul unei firme clujene condusă de Alexandru Galoş. Cei doi au participat cu acest produs, care este deja creat, la PatriotFest, primul concurs naţional de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securităţii naţionale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare româneşti.

„Este un sistem psihometric inedit care, spre deosebire de alte instrumente de evaluare psihologică, tradiţionale, care presupun chestionar de autoraportare, utilizează răspunsul electro-dermal la o stimulare subtilă cu un anumit semnal electric”, a explicat Dumitru Grigore.

Practic, persoana pentru care se doreşte realizarea profilului psihologic cu ajutorul acestui sistem se aşază în faţa unei tablete pe care va pune ambele palme, fiind astfel scanată timp de patru minute şi jumătate.

„Cam 20 de interogări pe secundă se fac sistemului nervos în acest timp. Practic downloadăm încărcătura informaţională a scoarţei cerebrale, exact pe principiul internetului. Pachetul de date primare se supune apoi unor algoritmi de procesare avansată şi finalul este un profil psihologic complet pe toate dimensiunile utilizate în mod curent în psihologie privind sistemul emoţional afectiv, partea cognitivă, dar şi aspectele subtile ale interacţiunii între persoane”, spune fizicianul.

Rezultatul afişat de computer constă în texte şi diagrame care sunt interpretate cu acurateţe, sistemul MindMi putând oferi inclusiv date despre compatibilitatea dintre două sau mai multe persoane şi gradul în care aceste vor putea colabora într-un anumit proiect.

Autorul sistemului susţine că persoana al cărei profil este realizat poate prin acest sistem să afle lucruri noi despre ea însăşi, ceea ce ar putea să o ajute să se dezvolte.

Dumitru Grigore a lansat deja pe piaţă acest produs, dar spune că participarea la PatriotFest i-a dat încrede că ceea ce face trebuie continuat.

Proiectul a fost prezentat vineri în Aula Magna al Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, cu ocazia unei informări a cercetătorilor şi studenţilor despre lansarea celei de-a doua ediţii a concursului PatriotFest.

Sursa: agerpres.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md