SFATURI // Cum să eviţi să CAZI pe gheaţă
Medicii germani îi sfătuiesc pe compatrioţii lor cum să adopte un stil de mers atipic pentru a evita căzăturile pe gheaţă. Soluţia propusă este neaşteptată, dar eficientă.
Chirurgii germani specializaţi în traumatisme musculare şi osoase au publicat un ghid de recomandări prin care i-au sfătuit pe compatrioţii lor „să meargă ca pinguinii pe gheaţă”, pentru a evita alunecările pe străzi şi trotuare, după ce Biroul naţional de meteorologie din Germania a prognozat pentru următoarele zile temperaturi deosebit de scăzute la nivelul întregii ţări, informează agenţia Reuters.
Acel ghid de recomandări, publicat pe site-ul Societăţii Germane a Chirurgilor specializaţi în Ortopedie şi Traumatisme, afirmă că „mersul de pinguin” presupune depărtarea braţelor de corp, depărtarea picioarelor şi înclinarea trunchiului spre înainte, astfel încât centrul de greutate al întregului corp să se plaseze pe piciorul din faţă.
Un desen ataşat acelui ghid explică faptul că, atunci când oamenii merg în mod normal, greutatea corpului se împarte în mod relativ egal pe ambele picioare, iar acest detaliu, potrivit chirurgilor ortopezi, sporeşte riscul ca oamenii să îşi piardă echilibrul şi să cadă pe suprafeţe alunecoase.
Autorităţile municipale din Berlin au fost criticate pentru că nu au răspândit sare pe străzile din capitala germană, în ianuarie 2014, în pofida avertismentelor emise de meteorologi.
Ca urmare, serviciile medicale de urgenţe au primit peste 750 de apeluri telefonice, iar secţiile de Urgenţe din spitalele berlineze au fost supraaglomerate cu pacienţi care suferiseră fracturi osoase.
Meteorologii germani au avertizat că temperaturile din Berlin vor scădea, sâmbătă, până la valori de sub minus 10 grade Celsius.
Sursa: eva.ro
Șeful NATO: Posibilitatea doborârii dronelor care ameninţă Republica Moldova este mai degrabă o chestiune de reglat bilateral, între Bucureşti şi Chişinău
Organizațiile de tineret din R. Moldova pot beneficia de granturi de până la 600 de mii de lei: Programul pentru anul 2025, lansat de MEC
„Săptămâni dificile” din cauza riscurilor asociate aprovizionării cu gaze naturale a regiunii transnistrene, iar Chișinăul caută soluții. Radu Marian: „Asta NU înseamnă că noi trebuie să le plătim tarifele... Să vedem cine va plăti pentru gaze”