06:15:35 24.04.2024
Stiri

Senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy, preocupați de amploarea PROPAGANDEI rusești din R. Moldova

Actualitate 20.02.2024 09:14 Vizualizări745 Autor: Ziarul National
Senatorii americani Jeanne Shaheen și Chris Murphy, preocupați de amploarea PROPAGANDEI rusești din R. Moldova


Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în republica noastră, precum și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea R. Moldova pe agenda europeană au fost subiectele abordate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy, aflați în vizită la Chișinău.

Părțile au discutat și despre manipularea informațională străină, inclusiv campaniile de dezinformare rusești, care reprezintă o amenințare la adresa R. Moldova, fiind subliniată importanța dezvoltării gândirii critice a cetățenilor și formarea abilităților de identificare a dezinformării și a propagandei.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor, accentuând aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor-cheie ale economiei, între care tehnologiile informaționale și industriile creative.

„O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămân și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, R. Moldova oferă un șir de facilități oamenilor de afaceri, fiind o țară sigură pentru investiții. „Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Senatorii americani au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md