17:07:41 20.10.2017
Stiri

Șeful Guvernului de la Tbilisi s-a plâns la ONU că Rusia continuă să ocupe două regiuni istorice ale Georgiei

Știri 23.09.2017 18:30 Vizualizări639 Autor: Ziarul National
Șeful Guvernului de la Tbilisi s-a plâns la ONU că Rusia continuă să ocupe două regiuni istorice ale Georgiei Pagina de Rusia

Federația Rusă continuă să ocupe două regiuni istorice ale Georgiei, a declarat premierul georgian Georghi Kvirikașvili, la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Oficialul susține că Moscova și-a intensificat activitățile în teritoriile ocupate, consolidând anexarea de facto a Abhaziei și regiunii Țhinvali, a subliniat Kvirikașvili.

Șeful Guvernului georgian a atras atenția asupra faptului că Rusia încalcă o serie de obligații internaționale, inclusiv multe rezoluții ale Consiliului de Securitate și ale Adunării Generale a ONU.

Războiul ruso-georgian a început la 8 august 2008. Luptele au durat 5 zile. Georgia a pierdut 412 de persoane, de partea rusă au fost uciși 67 de militari. Ca urmare a războiului, Rusia a recunoscut oficial Osetia de Sud și Abhazia drept „state independente”.

În afară de Rusia, Abhazia mai este recunoscută de Nicaragua, Venezuela, Republica Nauru și Republica Vanuatu. ONU consideră cele două regiuni teritoriu al Georgiei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md