20:31:52 21.07.2024
Stiri

Șefa statului a discutat cu ministra Justiției despre cel mai dificil capitol din negocierile de aderare la UE. Maia Sandu: „E nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”

Actualitate 11.07.2024 08:09 Vizualizări962 Autor: Ziarul National
Șefa statului a discutat cu ministra Justiției despre cel mai dificil capitol din negocierile de aderare la UE. Maia Sandu: „E nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”


De-a lungul anilor, în R. Moldova, „corupția a fost transformată într-o armă împotriva dezvoltării și progresului țării noastre”. În aceste condiții, „este nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, care a discutat cu ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, despre cel mai dificil și urgent de implementat capitol din negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

În discuții, președinta Maia Sandu a remarcat faptul că lupta împotriva corupției și construirea unui sistem de justiție puternic și integru este condiția fundamentală a creării unei societăți juste în Moldova, și nu doar un angajament important pentru procesul de aderare din capitolul 23 „Sistemul judiciar și drepturile fundamentale”.

„Însă nu este suficient să creăm condițiile necesare ca justiția să se curețe, să se asigure că toți sunt egali în fața legii. E nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”, a declarat șefa statului.

Președinta a subliniat că, de-a lungul anilor, în Moldova, corupția a fost transformată într-o armă împotriva dezvoltării și progresului țării noastre. „Eliminarea corupției necesită timp. Dar tocmai pentru că nu există altă cale de a construi o societate democratică, unde legea stă în capul mesei, e nevoie ca justiția să facă pași mai rapizi și mai hotărâți, a conchis șefa statului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md