06:10:55 24.04.2024
Stiri

Securitate CIBERNETICĂ: Cerințe OBLIGATORII în domenii-cheie, precum sănătate, transporturi, servicii bancare și gestionarea deșeurilor, impuse de Guvern

Actualitate 14.02.2024 13:45 Vizualizări1709 Autor: Ziarul National
Securitate CIBERNETICĂ: Cerințe OBLIGATORII în domenii-cheie, precum sănătate, transporturi, servicii bancare și gestionarea deșeurilor, impuse de Guvern


Guvernul de la Chișinău a introdus astăzi în legislație cerințe obligatorii de securitate cibernetică în domenii-cheie, precum sănătate, transporturi, servicii bancare și gestionarea deșeurilor, pentru a asigura o protecție mai bună împotriva amenințărilor cibernetice și a fortifica infrastructura cibernetică națională.

Mai exact, furnizorii de servicii din aceste sectoare vor fi obligați să implementeze măsuri clare de securitate cibernetică, cu un cadru de supraveghere și control detaliat.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra modului în care entitățile publice și private gestionează riscurile cibernetice, iar cetățenii R. Moldova vor avea un spațiu digital sigur.

Inițiativa, care aliniază legislația națională cu Directiva NIS a Uniunii Europene și urmează a fi dezbătută în Parlament, a fost elaborată cu suportul proiectului UE „Moldova Cybersecurity Rapid Assistance”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md