17:20:20 29.11.2023
Stiri

Secție NOU-NOUȚĂ la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, pe banii României!

Știri 10.04.2017 18:09 Vizualizări4187 Autor: Ziarul National


Secție NOU-NOUȚĂ la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, pe banii României!

Mai multe șanse de tratament pentru copiii din R. Moldova care suferă de alergii. Secția Alergologie de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a fost inaugurată astăzi, după ce a fost renovată în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul României cu 110 mii de euro.

Această secție, care este unica de acest fel din R. Moldova, nu mai fusese reparată de 30 de ani. Acum, aceasta arată ca nou-nouță.

Cu cele 2,3 milioane de lei, acordate de Guvernul României, au fost reparate capital cele șapte saloane cu o capacitate de 20 de locuri, sala de proceduri, sufrageria, bucătăria, birourile medicilor, blocurile sanitare, iar mobiliarul a fost schimbat în totalitate.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, s-a declarat mulțumit de realizarea acestui proiect: „Domeniile de marcă în care România investește în R. Moldova, în speță sănătatea și educația, își dau mâna, pentru că în cadrul Secției de Alergologie sunt mulți studenți care vin să-și facă practica. Ne dorim ca în felul acesta populația Republicii Moldova să fie mai sănătoasă și mai fericită”, a declarat Daniel Ioniță.

Lucrările fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului, finanțat de Guvernul României cu suma de 2,5 milioane de euro. Proiectul a început în 2015, iar până la finele acestui an urmează să fie inaugurată și Secția de Cardiologie, dar și un laborator imunologic de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md