07:26:18 19.06.2024
Stiri

Secția Terapie Intensivă Chirurgie Septică a Spitalului Clinic Republican, inaugurată după reparație capitală: Investiţii de 25 de milioane de lei

Actualitate 27.05.2024 19:38 Vizualizări1073 Autor: Ziarul National
Secția Terapie Intensivă Chirurgie Septică a Spitalului Clinic Republican, inaugurată după reparație capitală: Investiţii de 25 de milioane de lei Ministerul Sănătății


Secția Terapie Intensivă Chirurgie Septică a fost inaugurată la finele săptămânii trecute, după reparație capitală, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Secția are 10 paturi și va acorda asistență medicală celor mai gravi pacienți din toată R. Moldova, care vor beneficia de îngrijiri medicale, inclusiv intervenții chirurgicale şi în cazul diferitor patologii septice, precum infecții purulente, pneumonii septice, plăgi deschise, gangrene etc.

Pentru a diminua riscul transmiterii infecțiilor, secția dispune de boxe cu paturi separate pentru pacienții care necesită izolare și îngrijiri speciale, dar și de o sală de pansamente.

Reparația capitală a Secției Terapie Intensivă Chirurgie Septică a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. Costul proiectului de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație a constituit circa 25 de milioane de lei.

Pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță, Ministerul Sănătății anunţă că a alocat atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor externi, în ultimii doi ani, suma de circa 40 de milioane de lei.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md