13:52:46 12.04.2024
Stiri

Secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, întrevedere la Chișinău cu Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru: Ciprian-Vasile Olinici, decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfant – gradul 1

Actualitate 02.04.2024 17:57 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, întrevedere la Chișinău cu Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru: Ciprian-Vasile Olinici, decorat cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfant – gradul 1


Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, l-a primit marți, 2 aprilie, în vizită pe secretarul de stat pentru Culte din Guvernul României, Ciprian-Vasile Olinici.

Ierarhul și secretarul de stat au discutat despre activitatea misionară, pastorală, socială și edilitară a Mitropoliei Basarabiei, precum și proiectele pe care le desfășoară în Republica Moldova, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României.

Părțile au convenit să continue eforturile comune pentru promovarea valorilor culturale și spirituale ortodoxe și să dezvolte colaborarea între Secretariatul de Stat pentru Culte și Mitropolia Basarabiei, pentru a fi alături de preoții și credincioșii din Basarabia, „care își pun nădejdea în statul român și în Biserica Ortodoxă Română”.

Întâlnirea a avut loc la reședința mitropolitană din Chișinău, unde se află și Paraclisul „Sfântul Ioan Teologul” al Mitropoliei Basarabiei, iar secretarul de stat a fost invitat să viziteze birourile și paraclisul, care au fost renovate de curând, cu susținerea autorităților române.

ÎPS Petru i-a mulțumit oficialului român pentru sprijinul consistent pe care îl acordă Guvernul României, prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, Mitropoliei Basarabiei.

„Părintele Mitropolit a subliniat că acest suport contribuie direct la dezvoltarea comunităților creștin-ortodoxe din acest spațiu canonic al Patriarhiei Române, iar datorită relației strânse, care există astăzi între Statul Român și Biserică, se menține vie flacăra credinței și se promovează mai mult ca niciodată spiritualitatea românească în spațiul dintre Prut și Nistru, iar oamenii de aici au posibilitatea să simtă trăirea duhovnicească a Neamului și să fie mai aproape de Patria și Biserica lor istorică”, cităm dintr-un comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Mitropolitul Basarabiei l-a decorat pe Ciprian-Vasile Olinici cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfant – gradul 1, pentru contribuția deosebită în consolidarea credinței, pentru întreaga activitate administrativă, misionară, socială și pentru devotamentul manifestat față de slujirea Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

Secretarul de stat Ciprian-Vasile Olinici i-a mulțumit Mitropolitului Petru și întregului corp administrativ pentru primire și a exprimat cuvinte de recunoștință pentru efortul depus de Mitropolia Basarabiei în activitatea sa misionară și rolul important pe care îl are pentru restabilirea adevărului istoric și promovarea valorilor ortodoxe naționale, dar mai ales pentru asistența socială, duhovnicească și materială pe care o acordă românilor basarabeni.

Mitropolia Basarabiei amintește că Patriarhia Română, împreună cu autoritățile de la București, acordă o atenție sporită clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, în vederea construcției și renovării lăcașelor de cult, precum și a centrelor sociale și culturale, dar și ajutând direct familiile cu mulți copii și persoanele aflate în nevoie.

„Acest sprijin este binevenit mai ales în contextul provocărilor majore de ordin geopolitic și spiritual cu care se confruntă în prezent Republica Moldova și locuitorii ei”, arată Mitropolia care aparține de Patriarhia Română.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md