06:26:03 26.01.2022
Stiri

Se produc SCALVI umani pentru a munci. Adevărul SCANDALOS din spatele acestei decizii

Actualitate 07.11.2021 14:58 Vizualizări1838 Autor: Vitalie Hadei
Se produc SCALVI umani pentru a munci. Adevărul SCANDALOS din spatele acestei decizii


Deși „metaverse” ar putea părea un vis îndepărtat, unii încearcă deja să profite financiar de concept și chiar să ofere forță de muncă digitală pentru acesta.

Faceți cunoștință cu Soul Machines, o companie cu sediul în Noua Zeelandă care spune că dezvoltă oameni digitali bazați pe inteligență artificială ce pot fi utilizați în relații cu publicul, videoclipuri promoționale și educație. Cu toate acestea, compania are planuri ambițioase, cofondatorul Greg Cross spunând că are de gând să creeze „forță de muncă digitală” pentru un posibil „metaverse”.

„Atunci ne jucăm, adoptăm o personalitate diferită. Atunci când suntem într-un bar, la o bere cu prietenii, avem o altă personalitate. Ca ființe umane, noi ne adăptăm mereu personalitatea și rolul pe care îl avem în acei parametri. Cu oamenii digitali, noi putem crea aceste construcții”, a explicat Cross.

Oamenii digitali dezvoltați de Soul Machines funcționează în baza unui sistem denumit Humans OS 2.0. Acesta este o „platformă de animație autonomă” cu un creier digital care permite inteligenței artificiale să învețe din interacțiunile sale cu oameni reali.

Cross speră că inteligența artificială va fi capabilă să îndeplinească viitoarele nevoi ale oamenilor reali, atât în interiorul cât și în afara „metaverse-ului”, sau chiar să îi dubleze.

„La un moment dat în viitor, vom fi capabili să creăm o versiune digitală a noastră sau multiple versiuni, iar acestea vor îndeplini diferite acțiuni, vor câștiga bani pentru noi, pentru compania noastră, în timp ce noi vom face altceva mult mai distractiv”, a mai spus Cross, potrivit Futurism.

Dezvoltarea unor oameni digitali cu abilitatea de a învăța pentru unic scop de a munci pentru oamenii reali ridică multe semne de întrebare ce țin de etică.

Până la urmă, dacă acești oameni digitali sunt cu adevărat inteligenți, indiferent de cât de artificiali sunt, să muncească pentru noi ar fi o formă de sclavie, în special dacă avansurile tehnologice îi fac tot mai inteligenți.

„Tehnologia a fost folosită mereu de majoritatea dintre noi pentru a face lucruri incredibile și de câțiva dintre noi pentru a face lucrurile mai puțin plăcute sau de-a dreptul diabolice. Asta este o reflecție a condiției umane”, a adăugat Cross.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md