00:44:06 26.06.2024
Stiri

SCANDALUL sexual de la Hollywood: Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein

Monden 05.03.2018 18:30 Vizualizări1954 Autor: Ziarul National


SCANDALUL sexual de la Hollywood: Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein Sursa: mediafax.ro

Avocatul producătorului de film american Harvey Weinstein a declarat că, dacă o femeie „decide să aibă relaţii sexuale pentru a avansa în carieră”, acest lucru nu înseamnă că a fost vorba despre „un viol”, într-un interviu acordat publicaţiei The Times.

„Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol”, a declarat Benjamin Brafman, avocatul producătorului de film Harvey Weinstein, acuzat de peste o sută de femei de abuzuri sexuale.

„Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră”, a spus acesta, continuând: „aceasta nu este o crimă”.

„Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein”, a mai spus Benjamin Brafman. „Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu”, a adăugat acesta.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, în vârstă de 65 de ani, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În februarie, Benjamin Brafman a declarat că, „chiar dacă Harvey Weinstein nu a avut un comportament ireproşabil, nu a săvârşit o infracţiune, iar, la sfârşitul anchetei, se va vedea clar că Harvey Weinstein a promovat mult mai multe femei în roluri cheie decât oricare alt oficial din acest sector”.

Duminică seară, la Los Angeles, a avut loc gala Oscar, însă a fost pentru prima dată când producătorul în dizgraţie nu a participat, după ce a fost exclus din rândul membrilor Academiei de film americane.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu” - n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Sursa: mediafax.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md