21:23:40 24.09.2020
 
Stiri

OPINIE // Sancțiunile SUA împotriva lui Plahotniuc, MESAJ pentru deputații din PD: „Dacă vor rămâne în alianță cu Dodon, atunci vor avea soarta lui Plahotniuc. Blocul „ACUM” trebuie să iasă din tufari, iar PD să se dumerească…”

Politică 14.01.2020 10:39 Vizualizări3246 Autor: Ziarul National
OPINIE // Sancțiunile SUA împotriva lui Plahotniuc, MESAJ pentru deputații din PD: „Dacă vor rămâne în alianță cu Dodon, atunci vor avea soarta lui Plahotniuc. Blocul „ACUM” trebuie să iasă din tufari, iar PD să se dumerească…”


Deputatul Blocului „ACUM” și liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, consideră că americanii i-au pecetluit soarta lui Vlad Plahotniuc, căruia i-au interzis să mai obțină viză de ședere în SUA, deoarece acesta nu mai are influență în PD și nu mai poate fi de folos. Totuși, Țîcu este convins că „morala fabulei” este pentru „băieții din PD”, care „dacă vor rămâne în alianță cu Dodon și vor permite intrarea Moscovei în R. Moldova definitiv, vor avea soarta lui Plahotniuc”.

„Sfârșitul lui Plahotniuc și realpolitikul american: Who is next? N-am să mă pronunț asupra denunțării de către americani a lui Plahotniuc ca lider de partid. Au făcut-o alții și arată comic. Ba că americanii fac un act de justiție față de cetățenii R. Moldova, ba că-i arată nu știu ce lui Dodon. Maia Grigorievna în general crede că americanii au făcut asta la cererea ei. Poate, doar că nu ei, ci Blocului „ACUM” i se datorează, care este altceva. Așa că liniștiți-vă”, a scris Țîcu într-un material pe pagina sa de Facebook.

Politicianul menționează că R. Moldova nu prea contează. „Cine contează cu adevărat este România, pentru că asigură stabilitatea flancului estic al securității euro-atlantice, și Ucraina, care duce lupta pentru propria independență și pentru securitatea europeană.

CITIȚI și DOC // SUA anunță SANCȚIUNI pentru Vlad Plahotniuc și rudele sale: NU va mai putea obține vize în America, pentru că a fost implicat în acte de corupție ce au subminat statul de drept și au compromis independența instituțiilor democratice

Plahotniuc a fost un personaj de circumstanță, tolerat de americani și europeni pentru că a jucat (sau a mimat), uneori în serios, cartea antirusească, inclusiv prin obstrucționarea lui Dodon. Asta l-a ținut pe „Domnul Pi” în funcție o perioadă, pentru că realpolitik-ul se bazează pe pragmatism: ținea omul situația sub control în stat și pe ruși în afara lui. De asta i-au fost indiferente zecile de proteste și de sutele de mii de oameni pe care le-am adunat la marile adunări din Chișinău și din țară ca să-l dăm jos. Atunci americanii n-au ascultat nici de Maia Grigorievna, nici de Andrușa.

Au ascultat când am câștigat alegerile cu Blocul „ACUM”, pentru că indiferent de raționamentele realpolitikului, respectul față de vot este vacă sfântă în tradiția anglo-americană. S-a înțeles că menținerea lui Plahotniuc poate lovi în imaginea occidentalilor, mai ales în condițiile în care Blocul „ACUM” devenise alternativă de guvernare. Atunci cu mare greu și îngrijorare americanii l-au sustras pe Plaha din R. Moldova (în 15 minute), păstrându-l în calitate de garanție pentru mai multe situații: să țină PD sub control, să-l șantajeze pe Dodon, să fie sursă de informație și consultare etc.”, subliniază Țîcu.

CITIȚI și Maia Sandu MULȚUMEȘTE Guvernului SUA pentru SANCȚIUNILE impuse lui Plahotniuc. Avertisment pentru Igor Dodon, care „încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc”

„Între timp, băieții din PD, eliberați de „tirania piticului”, s-au reorientat. Unii spre Dodon, alții spre Filip, alții spre Diacov, care e totuna cu Dodon și Moscova. Alții spre ei înșiși, fiind preocupați mai curând de propria securitate, afaceri și să scape de dosare. Împreună cu PSRM au ticluit o nouă guvernare, controlată tot mai mult de Moscova, și-au ales organe de justiție și procuratură, care să le asigure controlul și faptul că „Domnul Pi” nu mai revine, fiind pregătiți să domnească până în 2023.

Ce să înțelegem din decizia Departamentului de Stat și care-i morala fabulei? Misiunea lui Plahotniuc este încheiată și el, asemeni unui prezervativ politic, este aruncat la coșul de gunoi al istoriei. El nu și-a îndeplinit rolul pentru care a fost protejat, nu mai are nicio influență asupra PD și orice asociere cu el este nocivă pentru americani. Goodbuy, Vlad, de tine se vor ocupa rușii.

Decizia SUA nu-l privește pe Dodon, cu el totu-i clar, el poate oricând pleca după Ural la strâns ciuperci. Morala fabulei este pentru băieții din PD, care dacă vor rămâne în alianță cu Dodon și vor permite intrarea Moscovei în R. Moldova definitiv, vor avea soarta lui Plahotniuc. Ați ciordit bani europeni și americani, domnilor democrați? Și acum vreți să vă salvați cu socialiștii și Rusia? Pe toți vă așteptă interdicții și sancțiuni din parte SUA, UE și României. Unde veți pleca? Clar că Diacov va pleca la „drujii de la Lubeanka”...da voi? Voi unde veți pleca?

Blocul „ACUM” trebuie să iasă din tufari, iar PD să se dumerească, pentru că doar o astfel de alianță mai poate salva traseul european al R. Moldova și pe ei înșiși. Altfel veți avea cu toții soarta lui Plahotniuc și de voi se vor ocupa rușii. Exact ca în anul 1940 sau 1944”, a conchis Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 14.01.2020 11:13

Nu cred ca cel care la facut pe Vanea Ceban primar al Chisinaului, a venit in Parlament pe listele PPDA ca sa improste cu rahat in Nastase, a preluat de la camaradul lui Plohotniuc - Tolea Salari Punul si toarna apa la moara celor corupti, fix ca S.Mocanu.Sunt identici in "intelect"si corectitudine.

Petru 14.01.2020 11:15

Acest tradator Ticu o sa faca mult rau tarii noastre.

V. Turcan 14.01.2020 20:28

Referitor la grija pentru PD, consider că O. Țîcu a preluat-o de la A.Șalaru și de aceea rezultă că face apel la rațiunea lui Candu, Cebotari, Filip, Nichiforciuc, Andronache, Vremea, Ivanova, ș.a. care cred că noțiunea ”conștiință” e ceva de vândut. Iar expresiile ”andrușa”, Maia Grigorievna, ieșirea din tufari, etc., demonstrează că el deja suferă de devieri psihice și de personalitate. Și este relevant și cert faptul că și unii membri ai PUN-lui, deja se conving de acest fapt.

Ion Neagu 14.01.2020 21:53

Adresarea lui Țîcu către deputații PD, este o utopie. ÎN PRIMUL RÂND, Nu poți să faci făină de copt plăcinte, din știr. Ori Țîcu dorește să schimbe și să salveze anume pe acest PD? ÎN AL DOILEA RÂND, este cam jenant să recurgi la vocabularul acesti ”lider” de partid unionist, dar Țîcu deja poate fi numit OCTAVUȘCA NARȚISOVICI-DURACIOC.

Gh. Sîrbu 15.01.2020 00:06

Ca persoană care am depășit vârsta de 60 de ani, imi aduc aminte bine câte persoane roiau în jurul celui mai mare ”unionist”, ”anti-rus” și om cu mîinile curate - Iu.Roșca și cum ei îi atacau și murdăreau pe mai mulți politicieni de dreapta. Iu. Roșca ajunsese la delirul de al învinui pe GRIGORE VIERU de tentativă de al omorî.Îl urmăresc azi pe O.Țîcu și întrezăresc în acțiunile lui apucăturile și scopurile lui Iu. Roșca.

Elvira 15.01.2020 13:47

In adresarea lui Ticu, Sandu e Maia Grigorevna, Nastase e Andrusa, iar Plahotniuc beneficiaza de o adresare amicala cu numele de Vlad.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md