14:14:31 03.10.2023
Stiri

Sancțiuni pentru Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, din partea SUA

Actualitate 04.08.2022 19:58 Vizualizări1720 Autor: Ziarul National
Sancțiuni pentru Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, din partea SUA


SUA au anunțat sancțiuni pentru Alina Kabaeva, dar și pentru mai multe persoane și entități juridice din Federația Rusă, pe fondul conflictului din Ucraina, demarat de Rusia pe 24 februarie anul acesta. Trezoreria SUA a anunțat măsurile ca parte dintr-o serie mai largă de sancțiuni aplicate aliaților lui Vladimir Putin.

Seria de sancțiuni pentru Alina Kabaeva vine în contextul în care aceasta este considerată a fi un lider, oficial, conducător executiv sau membru al unui board de directori din Guvernul Federației Ruse', se arată în comunicatul oficial. Conform aceluiași document, Kabaeva are o relație apropiată cu Putin, pe lângă faptul că a făcut parte din Duma de stat și conduce în prezent National Media Group, o entitate media care cuprinde ziare, televiziuni și posturi de radio favorabile Kremlinului.

Seria de sancțiuni pentru Alina Kabaeva a fost propusă încă din aprilie, anunța la acea vreme Wall Street Journal, dar măsurile ar fi fost amânate pentru a nu escalada suplimentar tensiunile între SUA și Federația Rusă.

Trezoreria a anunțat și o serie de sancțiuni care vizează mai mulți oligarhi apropiați președintelui rus, dar și o fabrică producătoare de oțel, precum și o instituție financiară. Mai mult, secretarul de stat Antony Blinken a anunțat și el sancționarea altor trei oligarhi și a unei companii aflate în subordinea Ministerul Transporturilor din Federația Rusă, dar și a 4 indivizi și a altei entități care operează în mod ilegitim pe teritoriul Ucrainei, colaborând cu Rusia, precum și măsuri împotriva a mai bine de 20 de entități cu atribuții legate de apărare și tehnologie.

Seria de sancțiuni pentru Alina Kabaeva vine în contextul în care se presupune că fosta campioană la gimnastică ritmică, una dintre cele mai de succes din istorie, ar avea o relație cu Vladimir Putin care ar dura cel puțin din 2008. De asemenea, de-a lungul timpului s-a speculat asupra copiilor care s-ar fi născut din această relație. Kabaeva locuiește de mai mulți ani în Elveția, dar recent a revenit în Rusia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md