21:21:46 30.05.2020
 
Stiri

Șalaru crede că ministrul Finanțelor s-ar pune bine pe lângă Dodon, atacându-l pe Băsescu, pentru a fi numit în funcția de prim-ministru: „S-ar putea să avem și un PREMIER care nu va călca la București”

Politică 23.05.2019 20:45 Vizualizări1326 Autor: Ziarul National
Șalaru crede că ministrul Finanțelor s-ar pune bine pe lângă Dodon, atacându-l pe Băsescu, pentru a fi numit în funcția de prim-ministru: „S-ar putea să avem și un PREMIER care nu va călca la București”


Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, crede că ministrul Finanțelor Ion Chicu, potențial candidat la funcția de premier, ar trebui să fie mai precaut în declarații și să nu-l atace pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, doar ca să-l apere pe șeful statului Igor Dodon.

„Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, simte nevoia de a-și arăta slugărnicia față de Dodon, sperând că astfel funcția de premier promisă se va materializa în sfârșit. Se pare că Ion Chicu nu este interesat de devalorizarea leului, nu este interesat de monopolurile instituite pe importurile alimentare, nu este interesat de recuperarea miliardului furat sau de scăderea accelerată a nivelului de trai în R. Moldova. Ion Chicu este interesat de icoana dătătoare de funcții, Igor Dodon”, a scris Șalaru pe Facebook, după ce ministrul a spus că limbajul folosit de Băsescu, în raport cu Dodon, ar fi „bădărănesc”.

Dacă, în logica lui Ion Chicu, atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Dodon ar fi un atac la cetățenii R. Moldova, ar rezulta că atacul lui Chicu la Traian Băsescu este un atac la România, spune Șalaru.

„Poate totuși își reamintește ministrul Finanțelor despre banii oferiți de România și mai ales că Ministerul Finanțelor moldovenești trebuie să returneze României niște credite fără de care acordurile cu FMI și Banca Mondială nu ar fi fost posibile. Atacurile de genul ăsta nu rămân necontabilizate la București. România are o memorie instituțională extrem de bună”.

Anatol Șalaru a mai adăugat că în acest caz ar trebui să intervină premierul Pavel Filip. „Sper ca premierul Pavel Filip să dezavueze public declarațiile lui Ion Chicu la adresa lui Traian Băsescu pentru că, s-ar putea ca după ce avem un președinte care nu a călcat la București să avem și un premier care va vedea capitala României în poze și la televizor”, a conchis acesta.

De menționat că toată această polemică a pornit după o declarație făcută de Traian Băsescu, aflat zilele trecute într-o vizită la Chișinău. Acesta l-a numit pe Igor Dodon „pudelul Moscovei”. În replică, ministrul Chicu a catalogat ca „suburban” limbajul fostului președinte al României. „Indiferent de atitudinea pe care o are o parte a societății față de președintele R. Moldova, comportamentul ăsta bădărănesc, limbajul suburban și depășirea oricăror limite morale din partea ex-președintelui țării vecine este inacceptabil și denotă, cred eu, atitudinea lui față de toți cetățenii țării noastre”, a scris Chicu pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md