08:12:16 17.06.2024
Stiri

S-a schimbat legea în Grecia. Obligația pe care o au toți șoferii de mașini hibride, electrice sau pe GPL la intrarea pe insulele elene

Actualitate 11.06.2024 08:30 Vizualizări3200 Autor: ZiarulNational
S-a schimbat legea în Grecia. Obligația pe care o au toți șoferii de mașini hibride, electrice sau pe GPL la intrarea pe insulele elene


Recent, Grecia a adoptat o serie de modificări legislative care vor afecta toți șoferii care intenționează să călătorească pe insulele elene cu mașini electrice, hibride sau pe GPL. Aceste noi reglementări sunt esențiale pentru a asigura siguranța navigației și a pasagerilor în timpul transportului pe feriboturi. Este important ca românii care plănuiesc să călătorească în Grecia cu astfel de vehicule să fie la curent cu aceste schimbări pentru a evita eventualele probleme la îmbarcare.

Conform noilor prevederi, vehiculele electrice și hibride reîncărcabile trebuie să îndeplinească anumite condiții înainte de a putea fi îmbarcate pe feriboturi. Mai exact, temperatura bateriilor acestor vehicule trebuie verificată, iar nivelul de reîncărcare al acestora nu trebuie să depășească 40% din capacitatea lor totală. Această măsură este menită să prevină orice risc asociat cu bateriile litiu-ion, cunoscute pentru susceptibilitatea lor la supraîncălzire, scrie Ynanp.gr citat de pe pagina de Facebook „Forum Grecia”.

Pentru mașinile care folosesc alți combustibili alternativi, cum ar fi GPL, nivelul de reîncărcare nu trebuie să depășească 50% din capacitatea totală a rezervoarelor. Aceste măsuri de siguranță sunt esențiale pentru a preveni orice incident pe parcursul traversării pe mare.

În plus față de verificările tehnice, șoferii au obligația de a informa imediat echipajul navei în cazul în care autoturismul emite semnale de alarmă. Aceasta este o măsură suplimentară de siguranță pentru a asigura că orice problemă tehnică este gestionată prompt și eficient, reducând riscurile pentru toți pasagerii de pe feribot.

Un alt aspect important de care trebuie să țină cont șoferii este infrastructura de încărcare disponibilă pe insulele grecești. Ministerul Afacerilor Maritime și al Politicilor Insulare din Grecia informează că multe insule medii și mici nu dispun de suficiente încărcătoare electrice rapide. Acest lucru înseamnă că șoferii trebuie să planifice în avans și să se asigure că au suficientă autonomie pentru a se deplasa pe insulă fără a întâmpina probleme.

Aceste noi reglementări pot avea un impact semnificativ asupra turismului în Grecia, în special pentru turiștii care aleg să călătorească cu mașini electrice sau hibride. Cu toate acestea, autoritățile elene consideră că aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura siguranța și bunul mers al transportului maritim.

Pentru a evita neplăcerile, este recomandat ca toți șoferii să se informeze temeinic înainte de călătorie și să respecte noile reguli impuse de autoritățile elene. În acest fel, vor putea să se bucure de vacanța lor pe insulele grecești fără a întâmpina probleme legate de transport.

În concluzie, modificările legislative recente din Grecia impun noi obligații pentru șoferii de mașini electrice, hibride și pe GPL carGe doresc să călătorească pe insule. Respectarea acestor reguli este esențială pentru a asigura siguranța și eficiența transportului pe feriboturi și pentru a preveni incidentele neplăcute.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 699 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md