10:11:34 16.12.2019
 
Stiri

Ruta TURISTICĂ „Ștefan cel Mare”, LANSATĂ: Traseu cu 20 de destinații din România și 10 din R. Moldova

Știri 11.02.2019 17:00 Vizualizări2280 Autor: Ziarul National
Ruta TURISTICĂ „Ștefan cel Mare”, LANSATĂ: Traseu cu 20 de destinații din România și 10 din R. Moldova Muzeul Bucovinei

Ruta turistică „Ştefan cel Mare”, un proiect cu destinaţii pe ambele maluri ale Prutului, respectiv 20 în România și 10 în Republica Moldova, a fost lansată în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Târgului internaţional de turism „Tourism, Leisure, Hotels”, organizat la Centrul „MoldExpo” din Chișinău.

În România, ruta cuprinde Cetatea Sucevei, Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri încărcate de istoria lui Ștefan. În Republica Moldova, traseul include Hrubele Lăpușna, Mănăstirile rupestre Orhei, Cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.

Totodată, în cadul aceluiași târg, cele mai populare destinaţii româneşti s-au dovedit staţiunile montane de pe Valea Prahovei, în special ofertele de Paşte de la Sinaia şi Buşteni, cu preţuri între 900 si 1 200 de lei românești pentru 3 nopti, în regim de demipensiune, dar şi pachetele combinate de Paşti+1 Mai, cuprinzând cinci nopti cu două cine festive, la 1 150 de roni de persoană.

Din judeţul Prahova au fost prezenţi la evenimentul de la Chișinău viceprimarul municipiului Ploieşti Cristian Ganea, Gelu Ionescu, directorul Casei de Cultură I.L. Caragiale Ploiești, și Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

„Am avut oportunitatea de a le vorbi românilor din Basarabia despre frumusețea Ploieștiului, despre Sinaia, despre cașcaveaua de Valea Doftanei, despre Muzeul Ceasului și despre Muzeul Petrolului, dar și despre Castelul Peleș, într-o intervenție pentru TVR Moldova”, a declarat Cristian Ganea.

Menționăm că circa 25 000 de cetățeni ai R. Moldova îşi petrec vacanţele peste Prut, România situându-se pe locul trei în topul preferinţelor turiştilor moldoveni, după Turcia şi Bulgaria. De partea cealaltă, România aduce cel mai mare număr de turişti R. Moldova - aproximativ 30 000 de persoane, mult peste cei 16 000 ucrainieni sau 10 000 de ruşi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.12.2019 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, în fața ...

13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md