09:13:43 18.02.2020
 
Stiri

Rusia se va retrage din acordul privind pedepsele pentru crime în conflictele armate internaționale

Știri 18.10.2019 19:00 Vizualizări947 Autor: Ziarul National
Rusia se va retrage din acordul privind pedepsele pentru crime în conflictele armate internaționale Pagina de Rusia


În urma acuzatiilor internationale de incalcare flagranta a dreptului umanitar international,rasunate inclusiv de la tribuna ONU, președintele rus, Vladimir Putin, a prezentat în Duma de Stat rusă un proiect de lege care propune retragerea recunoașterii de către Rusia a Comisiei internaționale pentru investigarea încălcărilor dreptului umanitar în timpul conflictelor militare internaționale.

Comisiaa fost înființată în conformitate cu Protocolul adițional la Convențiile de la Geneva din 12 august 1949 privind protecția victimelor conflictelor armate internaționale.

Acest protocol a fost ratificat de URSS în 1989, iar proiectul de lege propus de Putin initiaza retragerea recunoașterii Comisiei de către Rusia, scrie Pagina de Rusia.

Într-o scrisoare către șeful Dumei de Stat, Putin explică că a sugerat revocarea recunoașterii Comisiei din cauza „circumstanțelor excepționale” care „afectează interesele Federației Ruse și necesită acțiuni urgente”.

Putin a adaugat că Comisia înființată în temeiul Convențiilor de la Geneva nu își mai îndeplinit funcțiile de mult timp și „în situația internațională actuală, riscurile de abuz de putere din partea Comisiei, în scopuri politice, de către statele fără scrupule cresc în mod semnificativ”.

Duma de stat urmeaza sa se pronunte asupra proiectului de lege pe 24 octombrie.

Ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Sergey Kislița, a reacționat imediat la anunțarea intențiilor Rusiei, considerând ca, astfel, Kremlinul încearcă să evite responsabilitatea pentru crimele comise în conflictele externe.

„Evident, la Moscova există o panică sau cel puțin o înțelegere a responsabilității potențiale pentru infracțiuni din timpul agresiunii ruse împotriva statelor străine. Prin urmare, parlamentarii ruși au decis că recunoașterea în continuare a competenței Comisiei este inoportuna”, a scris oficialul ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.02.2020 09:00 Ziarul National Autorităţile au EXTINS termenul de pr...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md