06:59:39 03.12.2021
Stiri

RUBICON // R. Moldova, traversată de la nord la sud: 502 kilometri alergați în 55 de ore

Sport 09.02.2018 12:39 Vizualizări5655 Autor: Ziarul National
RUBICON // R. Moldova, traversată de la nord la sud: 502 kilometri alergați în 55 de ore


Mai mulți sportivi din R. Moldova, profesioniști, dar și amatori, participă la „Ștafeta ultramaraton Rubicon”, cursa de alergare care traversează republica de la nord la sud, organizată pentru a doua oară.

Cursa a început astăzi, în scuarul Primăriei din orașul Ocnița, și se va desfășura până duminică, 11 februarie. Sportivi amatori și profesioniști vor alerga, fără pauză, prin raioanele R. Moldova, depășind 502 km în 55 de ore.

Din Ocnița, traseul va continua în raioanele Dondușeni, Drochia, Bălți, Sângerei, Telenești, Călărași, Strășeni, Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Basarabeasca, Găgăuzia și Taraclia. Alergătorii vor depăși distanța cu un tempou de 6:30 atât ziua, cât și noaptea, cursa fiind una de rezistență și nu competitivă.

Traseul este împărțit în 42 de etape, în fiecare raion fiind de la una până la cinci distanțe a câte 6-13 km. Alergătorii pot alege una sau mai multe etape, în orice raioane își doresc. Pentru depășirea distanței dintr-un anumit raion, sportivii vor primi o insignă cu stema acestuia.

Organizatorii cursei susțin că traseele ștafetelor ultramaraton sunt construite în aşa fel, încât în decurs de trei ani „Rubicon” să treacă prin toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreană. În 2017, traseul a trecut prin raioanele de est ale țării, în acest an alergătorii trec prin raioanele centrale, iar la anul viitor ștafeta ultramaraton va avea loc în raioanele de vest.

Scopul cursei este de a familiariza oamenii cu raioanele ţării, cultura acestora, istoria şi obiectivele turistice, de a dezvolta sportul pentru amatori în Republica Moldova, de a implica regiunile în viaţa sportivă a ţării și de a consolida cetățenii acesteia prin intermediul unei competiţii sportive de amploare.

Organizatorii ștafetei ultramaraton Rubicon sunt organizația social-sportivă „Sporter” și cel mai mare portal de anunțuri din R. Moldova.

Graficul cursei îl puteți verifica pe site-ul rubicon.run pentru a vedea orele exacte la care vor trece alergătorii în diferite raioane.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md