16:13:45 15.08.2022
Stiri

Roverul Curiosity a înegistrat ceva care se MIȘCA pe Marte. Când au mărit imaginile, astronomii de la NASA au ÎNCREMENIT

Actualitate 05.12.2021 09:33 Vizualizări3637 Autor: ZiarulNational
Roverul Curiosity a înegistrat ceva care se MIȘCA pe Marte. Când au mărit imaginile, astronomii de la NASA au ÎNCREMENIT


Mare parte din oamenii care trăiesc azi nu vor ajunge niciodată pe Marte. Poate că este mai bine așa pentru că Planeta Roșie poate fi extrem de neprietenoasă. Totuși, asta nu înseamnă că nu putem visa că într-o bună zi vom păși pe sol extraterestru și vom privi orizonturile incredibile ale altor lumi.

Din fericire pentru noi, până atunci, putem admira astfel de priveliști cu ajutorul roverelor trimise pe Marte. Noi imagini din această lume prăfuită și roșiatică, surprinse de roverul Curiosity al NASA, reușesc să fascineze din nou.

„Roverul Curiosity al NASA a surprins imagini remarcabile de pe Mount Sharp. Echipa Curiosity a fost atât de inspirată de frumusețea peisajului încât a decis să combine două versiuni ale imaginilor alb-negru din două momente diferite ale zilei și a adăugat culori pentru a crea o carte poștală rară cu Planeta Roșie”, arată un anunț al cercetătorilor de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA.

Imaginile au fost surprinse la data de 16 noiembrie, atunci când roverul Curiosity și-a finalizat cea mai recentă cursă. De fiecare dată când face un popas, roverul surprinde imagini panoramice cu împrejurimile sale.

Nuanța de albastru reprezintă lumina dimineții, oranjul reprezintă după-amiaza, iar acolo unde cele două scene au fost combinate, oamenii de știință au atribuit o nuanță de verde imaginii.

În dreapta imaginii este formațiunea Muntele Rafael Navarro, numită astfel după unul dintre oamenii de știință din cadrul misiunii Curiosity care a ajutat la identificarea compușilor organici de pe Marte. Din păcate, Rafael Navarro a murit în acest an.

Curiosity este unul dintre cele două rovere trimise de NASA pe Marte, acesta ajungând pe Planeta Roșie în august 2012. Succesorul său, Perseverance sau Percy, a ajuns pe Marte la începutul acestui an.

Roverul Curiosity a primit misiunea de a explora Craterul Gale pentru ca cercetătorii să înțeleagă mai bine clima și geologia planetei, atât din prezent cât și din trecut. De asemenea, Curiosity caută și dovezi ale vieții antice.

Deși misiunea originală a lui Curiosity fusese stabilită doar pentru doi ani, aceasta a fost extinsă și roverul încă rezistă. Cele două rovere explorează regiuni diferite de pe Planeta Roșie, iar observațiile lor continuă să îmbunătățească înțelegerea acestei planete atât de similară, dar totuși atât de diferită, cu Pământul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md