04:53:22 12.12.2019
 
Stiri

România şi Republica Moldova au semnat patru contracte de finanţare pentru proiecte de infrastructură

Știri 12.07.2019 16:00 Vizualizări1382 Autor: Ziarul National
România şi Republica Moldova au semnat patru contracte de finanţare pentru proiecte de infrastructură

Autorităţile române şi cele din Republica Moldova au semnat patru contracte de finanţare, în valoare de 24,2 milioane de euro, pentru proiecte mari de infrastructură care vor primi finanţare prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, transmite Romanian Global News.

Proiectele de cooperare transfrontalieră de parteneriat între autorităţile din România şi cele din Republica Moldova sunt:

*Proiectul „Infrastructura de comunicaţii" (COMINF), cu un buget total de 7,9 milioane de euro, din care 5 milioane de euro fonduri europene. Proiectul este un parteneriat între Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul Transporturilor din România. Scopul proiectului este îmbunătăţirea schimbului de informaţii între cele două state partenere, prin dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii.

*Proiectul Cooperare Regională pentru Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii Transfrontaliere România –Moldova (THOR) are o valoare totală de 12,5 milioane de euro, din care 6,4 milioane de euro fonduri europene. Proiectul este derulat de parteneriatul încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi cel al Republicii Moldova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România şi din Republica Moldova. Scopul proiectului este creşterea securităţii graniţelor estice ale Uniunii Europene.

*Proiectul îmbunătăţirea structurii de operare SMURD (SMURD 2) are o valoare totală de 10 milioane de euro, din care 6,4 milioane euro finanţare europeană. Proiectul urmăreşte creşterea siguranţei populaţiei prin dezvoltarea capacităţii de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Activităţile vor fi implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România, Inspectoratul General al Aviaţiei şi Ministerul Sănătăţii din România şi partenerii din Republica Moldova, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Institutul de Medicină de Urgenţă.

*Proiectul „Creşterea calităţii serviciilor autorităţilor vamale, prin reconstrucţia, reabilitarea şi dotarea birourilor vamale din zona de graniţă româno-moldoveană de la Albiţa-Leuşeni, Sculeni-Sculeni, Giurgiuleşti-Giurgiuleşti". Bugetul total al proiectului este de 10 milioane euro, din care fonduri europene 6,4 milioane euro. Scopul proiectului este reabilitarea drumurilor din zona birourilor vamale şi achiziţionarea echipamentelor IT (sisteme de supraveghere) şi alte tipuri de echipamente (sisteme de iluminat şi semnalizare etc) specifice activităţii vamale.

Astfel, aceste patru proiecte vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanţare.

Proiecte sunt totalizate 30% din fondurile europene alocate Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md