06:57:18 03.12.2021
Stiri

România pune pe AGENDA Uniunii Europene criza energetică din R. Moldova. „Voi solicita sprijin FINANCIAR, deoarece depășirea acestei crize va permite Chișinăului să pună în aplicare ambițiosul proces de REFORME”

Actualitate 18.10.2021 15:59 Vizualizări958 Autor: Ziarul National
România pune pe AGENDA Uniunii Europene criza energetică din R. Moldova. „Voi solicita sprijin FINANCIAR, deoarece depășirea acestei crize va permite Chișinăului să pună în aplicare ambițiosul proces de REFORME”


Ministru Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, va aborda criza energetică prin care trece R. Moldova la reuniunea Consiliului UE la nivelul miniștrilor de Externe, care se desfășoară astăzi la Luxemburg.

„Voi aborda la întâlnire problema crizei din R. Moldova legată de aprovizionarea cu gaze. Acesta este un moment foarte dificil pentru Guvernul de la Chișinău. Acest lucru se datorează schimbării bruște de către Rusia a condițiilor de livrare a gazelor și a costurilor. Voi solicita participanților la întâlnire și instituțiilor europene să ofere sprijin financiar și expertiză pentru depășirea acestei crize”, a declarat Aurescu înaintea începerii reuniunii de la Luxemburg.

Oficialul român consideră că depășirea acestui moment dificil va permite guvernării de la Chișinău să continue reformele începute în vară.

„Depășirea acestei crize va permite Guvernului de la Chișinău să pună în aplicare ambițiosul proces de reformă, care a început după alegerile din iulie din țară”, a conchis Bogdan Aurescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md