03:47:00 06.04.2020
 
Stiri

SUPORT // România primește peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19

Știri 22.03.2020 10:29 Vizualizări604 Autor: Ziarul National


SUPORT // România primește peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19

Comisia Europeană va direcţiona către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19, se arată într-un document publicat pe pagina de Facebook a reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit acestui document, România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale.

La această sumă se vor adăuga alte 637 de milioane de euro, prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie şi aprilie.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea şocurilor financiare provocate de criza COVID-19.

Potrivit Comisiei Europene, în data de 18 martie comisarii europeni pentru pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, şi pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au trimis o scrisoare tuturor statelor membre pentru a le informa cu privire la sprjinul pe care îl pot primi în cadrul iniţiativei pentru investiţii în răspunsul la coronavirus (Coronavirus Response Investment Initiative – CRII).

În cadrul acestei noi iniţiative, Comisia propune să se direcţioneze suma de 37 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru a lupta împotriva crizei provocate de coronavirus. Comisia propune ca acele cheltuieli care au legătură cu coronavirusul să fie eligibile să primească fonduri structurale de la 1 februarie 2020. În practică, aceasta poate însemna sprijin pentru sistemele de sănătate prin finanţarea echipamentelor medicale, a facilităţilor de testare şi tratament, furnizarea de echipamente de protecţie, dispozitive medicale şi asigurarea accesului la serviciile medicale pentru grupurile vulnerabile.

În plus, Comisia propune extinderea domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE prin includerea crizelor de sănătate publică în domeniul de aplicare al acestuia, în vederea mobilizării sale, dacă este necesar, pentru statele membre cele mai afectate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md