16:28:51 23.05.2024
Stiri

România a prelungit acordul cu Republica Moldova privind controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albița

Actualitate 12.04.2024 15:03 Vizualizări1181 Autor: Ziarul National
România a prelungit acordul cu Republica Moldova privind controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albița


Executivul de la București a decis în ședința de joi prelungirea pentru încă 6 luni, până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița (România) – Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la București, scopul implementării controlului coordonat îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport și mărfuri care traversează frontiera de stat prin respectivul punct de trecere a frontierei.

„Perioada inițială de aplicare a Acordului a fost 15 aprilie 2023 - 15 octombrie 2023, fiind prelungită cu o perioadă de 6 luni, în perioada 15 octombrie 2023 - 15 aprilie 2024. În urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătățire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de așteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăsește însă în ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport. În acest sens, este necesară prelungirea cu încă 6 luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării și coordonării controlului traficului de frontieră”, se arată în comunicat.

Totodată, va fi avută în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinație achiziția de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unei analize comune, de către autoritățile implicate, precum și actualizarea/ modificarea/ completarea pe cale de consecință a Regulamentului de funcționare a PTF Albița - Leușeni, pe sensul de intrare în România, mai precizează sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md