06:18:31 23.06.2021
 
Stiri

Rogozin cere îndeplinirea înțelegerilor la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul și promite facilitarea procesului de obținere a cetățeniei rusești pentru locuitorii Transnistriei

Politică 21.01.2018 13:00 Vizualizări1947 Autor: Ziarul National
Rogozin cere îndeplinirea înțelegerilor la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul și promite facilitarea procesului de obținere a cetățeniei rusești pentru locuitorii Transnistriei


Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avut, la finele acestei săptămâni, o întrevedere la Moscova cu reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, vicepremierul Dmitri Rogozin, declarat persona non grata în R. Moldova.

Un comunicat de presă al așa-zisei președinții din Transnistria arată că Rogozin a subliniat, în cadrul întrevederii, importanța punerii în aplicare a acordurilor încheiate anterior între Tiraspol și Chișinău. Este vorba de cele patru protocoale semnate recent între Chișinău și Tiraspol care prevăd soluționarea problemelor legate de accesul fermierilor la terenurile de după traseul Tiraspol-Camenca, ale școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, restabilirea telefoniei fixe și mobile între cele două maluri ale Nistrului și apostilarea diplomelor de studii emise de Transnistria.

Citiți și INTERVIU // Ion Leahu: „Cele patru protocoale semnate de Chișinău și Tiraspol sunt în DETRIMENTUL intereselor R. Moldova”

De asemenea, în cadrul aceleiași întrevederi, Rogozin i-a promis lui Krasnoselski facilitarea împrumuturilor pentru sectorul real al economiei transnistrene și continuarea implementării proiectelor „umanitare și culturale” pe care Rusia le desfășoară în Transnistria.

Rogozin s-a mai pronunțat asupra facilitării procesului de obținere a cetățeniei rusești de către transnistreni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md