09:10:48 24.01.2018
Stiri

Rogozin a ajuns totuși la Chișinău

Politică 30.07.2017 14:05 Vizualizări3667 Autor: Ziarul National
 Rogozin a ajuns totuși la Chișinău

Trustia, elegii politikoase

Am aflat de la Colesovnazadov, care, la rândul său, a aflat din surse sigure, de la un prieten pescar, că Rogozin a ajuns, totuși, la Chișinău, dar nu a participat din motive obiective la festivitățile de la Tiraspol, cu ocazia a 25 de ani de la semnarea acordului dintre Snegur și Elțin, prin care s-a hotărât că armata rusă să rămână pe Nistru ca să mențină pacea, pe care o tulburase ea însăși.

Rogozin a pornit spre Republica Molotova din portul Sevastopol, cu un submarin militar, apoi, apropiindu-se de delta Nistrului, s-a transbordat într-un mini-submarin atașat de submarinul-mamă, și a plutit în amonte pe fundul Nistrului, dar s-a rătăcit, i s-a defectat GPS-ul, și a ratat portul fluvial al Tiraspolului, ajungând până la Vadul-lui-Vodă. Acolo, ghinion, elicea mini-submarinului s-a încâlcit în plasele de capron ale pescarilor amatori, care erau atât de multe, încât i-a fost cu neputință să le rupă. Crezând că a dat marele noroc peste ei, pescarii excitați au tras din răsputeri și au scos la mal sofisticatul și bizarul aparat subacvatic. Dinăuntru se auzeau niște strigăte, care semănau a înjurături, apoi, peste câteva minute, s-a auzit un țiuit ca de printer și s-a deschis o ușă glisantă: mare le-a fost mirarea când apăru la vedere, ca un kindersurprize, premierul Rogozin în uniformă de general, privind grav către pescari. „Scoteți-mă de aici! – a poruncit el.

Ca foști soldați ai glorioasei armate sovietice, pescarii s-au simți obligați să execute ordinul, dar - iarăși ghinion! - ușa se blocase, iar deschizătura formată era mai mică decât circumferința lui Rogozin. Toate eforturile lor ingenioase de a mări deschizătura măcar cu câteva centimetri s-au soldat cu eșec.


În acest moment – al treilea ghinion! – la orizont apăru, furișindu-se, inspecția ecologică de factură liberală (dun cauza reorganizării ministerului, nu s-a reușit concedierea lor), și, speriați că vor fi trași la răspundere pentru braconaj, pescarii s-au împrăștiat ca niște șuvoaice la apropierea unui șalău. Ce a fost mai departe, vecinul lui Colesovnazadov nu știe, dar presupune că inspectorii l-au luat pe Rogozin ca din oală și l-au dus, cu tot cu submarin, la Chișinău. Astfel se explică lipsa acestuia din spațiul public.

Acum stau și mă gândesc cum l-au scos pe Rogozin din submarin, dacă l-au scos: au demontat ușa sau l-au lipsit pe Rogozin de hrană, ca să slăbească și să-l poată trage afară? Pe de altă parte, ce lucru atât de important vrea să ne spună el, încât insistă atât de mult să vină personal, deși ar putea să dea un telefon, să se conecteze pe Scaip sau Facebuc, sau ne scrie o scrisoare, recomandată, la urma urmei?

Al vostru lavand, pedant, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md