ROBOTICĂ // O echipă din R. Moldova a creat un MOTOR nou pentru călătoriile în spațiu: Metodă de TREI ori mai EFICIENTĂ decât rachetele cu combustibil


Băieții din echipa „RoboRangers”, ghidată de Florin Cazac, lector universitar la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice din Moldova, a creat prototipul unui motor „Ion Thruster” – un conductor de ioni sau transmisie ionică utilizată pentru propulsia navei spațiale.
Inovația reprezintă o nouă metodă de a călători în spațiu, de trei ori mai eficientă decât rachetele cu combustibil.
Membrii echipei spun că prototipul pe care l-au elaborat – „Ion Thruster”, scară mică, creează propulsie și poate la scara mare să împingă o rachetă în spațiu, chiar și acolo unde nu sunt forțe ca gravitația, forța de frecare etc.
„RoboRangers” va prezenta acest prototip în cadrul competiției de robotică FIRST LEGO League Moldova, care în acest an are tema „Into Orbit” – „În orbită”, și demarează mâine la Chișinău, în incinta Tekwill (str. Studentilor 9/11).
FIRST LEGO League Moldova este ediția locală a celei mai importante competiții internaționale în domeniul tehnologiei și roboticii pentru copii cu vârsta între 9 și 16 ani. Cu 62 de echipe din toată republica și peste 600 fr participanți, FIRST LEGO League Moldova 2019 va fi cea mai mare competiție în domeniul roboticii organizată vreodată în R. Moldova.









































































