14:16:47 19.10.2019
 
Stiri

Ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Cebotari ar avea tangență cu procesul legat de CONCESIONAREA Aeroportului Internațional Chișinău: „Hotărârea a fost aprobată inclusiv cu mânuța Maiei Sandu”

Politică 19.09.2019 11:36 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Cebotari ar avea tangență cu procesul legat de CONCESIONAREA Aeroportului Internațional Chișinău: „Hotărârea a fost aprobată inclusiv cu mânuța Maiei Sandu”

Deputatul democrat, Vlad Cebotari, este convins că cererea procurorului general interimar de ridicare a imunității sale ar avea legătură cu dosarul privind ilegalitățile care s-ar fi comis la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Acesta spune că a făcut parte dintr-o Comisie de lucru privind concesionarea, dar această comisie a acționat conform Hotărârii Guvernului de atunci, Executiv din care făcea parte și actualul premier Maia Sandu.

„Comisia a avut doar obligația tehnică de a pune aprecieri la anumite criterii pe care trebuia să le îndeplinească ofertanții. Și comisia trebuia să execute mai multe hotărâri ale Guvernului. Hotărârea de a concesiona, condițiile de a concesiona, termenul de 49 de ani, mărimea redeveniților, păstrarea taxelor au fost aprobate de Guvern până la începerea lucrărilor Comisiei. Inclusiv cu mânuța Maiei Sandu. Întrebarea este: dacă eu am executat o decizie luată de mâna Maiei Sandu, care spre deosebire de mine a avut libertatea de a vota pentru sau respingerea rapoartelor Comisiei respective, care de fapt și înseamnă dare în concesiune… Întrebarea mea este dacă eu sunt vinovat, atunci ce este cu Maia Sandu?”, a întrebat Cebotari, după ce procurorul a solicitat astăzi ridicarea imunității sale parlamentare.

Sursa citată a mai adăugat că știe de la „oameni buni” faptul că procurorul general interimar va face trimitere la dosarul privind concesionarea AIC.

„De câteva săptămâni știm că ei doresc să facă rău PD și membrilor săi, să nu ne dea voie să intrăm în cursa electorală. Dar noi le mulțumim pentru publicitate pe care ne-o fac”, a conchis Cebotari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2019 09:08 Nicolae Negru Geopolitica dus-întors sau de ce să n...

14.10.2019 09:03 Nicolae Negru Chișinău, capitala Europei de la Lisa...

11.10.2019 08:59 Nicolae Negru Cine îl va salva pe Plahotniuc?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md