05:51:20 08.08.2020
 
Stiri

Revista Parlamentului European, ticsită cu conținut pro-Kremlin

Știri 10.10.2019 13:58 Vizualizări1032 Autor: Ziarul National
Revista Parlamentului European, ticsită cu conținut pro-Kremlin


Grupul operativ de lucru al UE, specializat în lupta cu dezinformarea rusă, a constatat că autoproclamata revista a Parlamentului European, „EP Today”, copiază jumătate din articolele sale direct de pe site-ul de știri RT, finanțat de Kremlin.

Conform datelor Grupului de lucru, printre cititorii EP se afla parlamentari europeni de rang înalt, precum comisarul european pentru economie digitală Maria Gabriel și reprezentanți ai țărilor europene în UE.

În raportul său, Grupul a ajuns la concluzia că site-ul „EP Today”, apreciat de peste 145 de mii de utilizatori Facebook și care publică 25 de articole pe zi, este o „platformă de lobby care se poziționează ca o publicație serioasă de știri, al cărui public țintă sunt personele care definesc politicile UE”.

În plus, revista, al carei cont Twitter este urmărit de grupul politic al conservatorilor și reformiștilor europeni, folosește în denumirea sa expresia „Parlamentul European” fără nicio bază legală, înșelând astfel cititorii săi, scrie „Pagina de Rusia”.

Publicația online susține că are angajați care lucrează la Bruxelles, dar, după cum a aflat Grupul de lucru, revista are un singur cont de e-mail și niciunul dintre editorii săi nu a fost găsit pe LinkedIn sau Twitter. Totodatăa, cei patru administratori ai paginilor site-ului de pe Facebook se află în India.

„Începând cu 24 octombrie 2018, 47% dintre articole sunt copii absolute ale materialelor RT.com”, potrivit East StratCom.

„Din cele 17.697 de materiale publicate în secțiunea Știri în perioada 6 aprilie – 23 august, doar 25 de articole au fost scrise de „parlamentarii europeni și alte persoane influente ” adică doar 0,14 la sută”.

Până pe 24 octombrie (2018 – n.r.), „EP Today” a preluat doar materiale Voice of America, serviciul internațional de radiodifuziune și televiziune al Guvernului american. Grupul de lucru nu știe cauza unei altfel de modificări a conținutului site-ului „EP Today”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md