Rețeta Tamarei Șchiopu: Supă cremă de roșii


Este anotimpul roșiilor. Chiar și la cei mai leneși grădinari cele mai tardive soiuri s-au copt, iar oferta pe piață este la apogeu. Căutați roșii de casă, de alea cu mai puține semințe, cărnoase, pentru o supă delicioasă, care poate fi servită și rece, pe arșiță.
Ingrediente pentru 4 persoane
Metoda de preparare
Într-o cratiță adâncă încingeți ceapa în ulei, apoi adăugați usturoiul și roșiile.
Asudați-le timp de 5 minute, amestecând frecvent, apoi puneți orezul și adăugați un pic de bulion sau apă, încât să acopere orezul.
Pregătiți la foc foarte mic timp de 15 minute, ca orezul să se coacă, mai adăugați lichid, dacă e necesar.
Lăsați să se răcorească bine, după care folosiți un blender de bucătărie sau lopățica pentru pireu, ca să formați o cremă uniformă și groasă.
Adăugați bulion până obțineți consistența dorită, dați în clocot și potriviți de zahăr, sare și piper, după gust.
Serviți supa ornată cu frunze verzi și cu pâine gustoasă.



























