REȚETĂ // Plăcintă cu brânză. Se prepară imediat!
Îți plac plăcintele, mai ales cele cu brânză? Dacă da, atunci rețeta noastră îți este dedicată. Se prepară ușor și ingredientele sunt la îndemâna oricui. Iată de ce ai nevoie!
Ingrediente pentru aluat:
– 300 g făină
– 10 linguri de ulei
– 100 g zahăr
– 10 linguri de lapte
– două linguri smântână
– două ouă
– un plic de praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
– 500 g de brânză de vaci
– două linguri smântână
– 150 g stafide aurii
– 3 linguri de griș
– un plic de zahăr vanilat
– 3 ouă
– coaja rasă a unei lămâi sau a unei portocale
Mod de preparare:
Aluat
Amestecă într-un bol făina, praful de copt, zahărul, smântâna, laptele la temperatura camerei, până când se omogenizează bine. După ce s-a omogenizat, adaugă uleiul și frământă până obții un aluat cremos, din care vei coace două foi.
Toarnă jumătate din compoziția formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pune la cuptorul preîncălzit la 1800C și coace aproximativ 8-10 minute.
Umplutura
Amestecă într-un bol gălbenușurile cu brânza, grișul, smântâna, zahărul vanilat și coaja de lămâie sau portocală. Omogenizează bine toate ingredientele, apoi adaugă albușurile, bătute spumă, peste umplutură, pune și stafidele și amestecă bine.
Toarnă compoziția obținută peste foaia din tavă și întinde bine cu o spatulă. Toarnă deasupra a doua foaie, unge-o și dă tava la cuptor, pentru circa 30-35 de minute. După ce s-a copt, o poți porționa și o poți pudra cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!
Sursa: secretele.com
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională