REȚETĂ // Cum să faci o omletă perfectă
Sigur că perfecțiunea-i o stare pe care o definim în funcție de propriile noastre norme în cele mai multe dintre cazuri, așa că n-o să mă supăr defel dacă omleta pe care v-o arăt azi nu o să vi se pară perfectă, ba mai mult, nu mă supăr nici dacă-mi spuneți voi cum arată omleta perfectă din locul în care vă aflați acum, fie că sunteți acasă, la birou, în metrou cu un smartphone în mână sau în taxi, în drum spre casă.
Să începem:
Bate două ouă cu o pișcătură de sare și câteva frunze de pătrunjel, tocate mărunt.
Adună pe lângă tine brânzeturile pe care le ai prin casă. Dacă-s cremoase și chiar cu un pic de mucegai nobil, cu atât mai bine.
Picură câțiva stropi de ulei într-o tigaie, eventual antiaderentă. Toarnă ouăle în ea și presară bucățele din brânzeturi peste ele.
Așteaptă un minut (poate puțin mai mult), până se încheagă ouăle și vezi că marginile omletei încep să se rumenească.
Împătură omleta în două cu ajutorul unei spatule. Mai lasă omleta pe foc 30 de secunde, apoi stinge focul și mai lasă omleta în tigaie încă 30 de secunde.
Împarte omleta în două părți cât de cât egale pe care le așezi peste felii de pâine prăjită, stropite cu ulei de măsline extravirgin și atinse de două-trei ori cu un cățel de usturoi (curățat de coajă, de bună seamă).
Sunt șanse bune să-ți placă aromele iar mijlocul cremos al omletei e senzațional.
Să fii sănătos / sănătoasă!
Consiliul Județean Buzău realocă 320 000 de euro pentru trei proiecte de investiții în Republica Moldova
R. Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forţele armate convenţionale în Europa, din cauza războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei
„Rusia NU poate învinge Ucraina și probabil va PIERDE războiul”. Cele mai noi perspective despre situația din țara vecină